Átigazolás

2023.07.03. 12:27

Szoboszlai Zsolt szerint fia egy lépcsőt feljebb lépett

Szoboszlai Dominik édesapja, Zsolt szerint a fia egy lépcsőt feljebb lépett azzal, hogy a Liverpool labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

MW

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután berúgta a győztes gólt a Werder Bremen ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. május 14-i mérkőzésén

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Filip Singer

Egyelőre még kavarognak az érzelmeim, de természetesen óriási büszkeség ez, és úgy gondolom, nagyon komoly dolog, hogy egy magyar játékos idáig el tudott jutni

- nyilatkozta vasárnap az M1 aktuális csatornának a magyar válogatott csapatkapitányának édesapja, aki úgy fogalmazott: "nem mindennapi dolog a Liverpoolban futballozni".  

A 22 éves középpályás leigazolását vasárnap jelentette be hivatalosan a Pool, a folyamatról Szoboszlai Zsolt azt mondta, nagyjából három-négy napig tartott a komolyabb érdeklődéstől a szerződés aláírásáig.   

"Jól kezelte a körülötte lévő felhajtást, szerintem ez látható és érezhető a nyilatkozataiból, illetve a viselkedéséből is. Salzburgban megedződött, Lipcsében erre rátett egy lapáttal, úgyhogy úgy kezelte a dolgokat, ahogyan azt egy élsportolónak kell. De nyilván ő is nagyon boldog" - mondta Szoboszlai Dominik édesapja, aki szerint a német Bundesliga "nagyon jó bajnokság", ami jól felkészítette a fiát a Premier League-re.   

"A játéktudása, a habitusa és a karaktere megvan ahhoz, hogy be tudjon illeszkedni a Liverpoolba, de tudjuk, hogy Angliában erőltetett menet egy szezon, benne az FA Kupával és a Pool esetében most az Európa-ligával. Meccs lesz bőven, és bízom benne, hogy minél több lehetőséget fog kapni, ezek alkalmával pedig bizonyítani tudja, hogy ott van a helye, akkor pedig a határ a csillagos ég" - fogalmazott Szoboszlai Zsolt. Hozzátette, biztos abban, hogy a fia leigazolása tervszerű döntés a Liverpool részéről, a szakmai stáb pedig majd eldönti, hogy mi lesz a pontos feladata a csapatban.   

A magyar válogatott csapatkapitánya az RB Leipzigtől igazolt a Liverpool FC-hez. A sajtó szerint a játékos kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint) volt - magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget.

Marco Rossi: Szoboszlai egy kész játékos, de tovább fejlődhet Liverpoolban

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a vasárnap Liverpoolba szerződő Szoboszlai Dominik egy "kész játékos", de tovább fejlődhet a világ egyik legerősebb bajnokságának egyik meghatározó csapatában, ahol klasszis futballisták veszik majd körül, Jürgen Klopp személyében pedig a világ egyik legjobb edzőjével dolgozhat együtt.

Az 58 éves szakember az M1 aktuális csatornának hétfőn azt mondta, a magyar válogatott csapatkapitányának a technikai tudása kivételes és Európában az övé az egyik legjobb jobb láb, ha lövésről, vagy passzolásról van szó.   

"Még mindig nem használja elegendő mértékben az adottságait, de ebben a tekintetben Klopp alatt fejlődni fog. Többször is elmondtam már neki, hogy több gólra lenne képes, mert ahhoz képest, hogy milyen rúgótechnikája van, még mindig nem lő elegendő alkalommal kapura" - jelentette ki Rossi.   

Az olasz szakvezető úgy vélekedett, hogy a 22 éves középpályás "bármire képes", támadásban kiválóan teljesít, de a védekezésben és a presszingben is jó teljesítményt nyújt.   

Rossi elmondta, az átigazolással kapcsolatos részletekről nem tud sokat, de azzal tisztában volt, hogy Szoboszlait egy ideje a kontinens legjobb csapatai figyelték és keresték.   

"Anglia annyiban lesz más, mint Németország, hogy a Premier League-ben hat-nyolc olyan együttes van, ami Európa legjobbjai közé tartozik. Úgy gondolom, hogy a Liverpoolban játszani egy nagy lépés Dominik számára, és egyben egy remek lehetőség neki arra is, hogy topjátékossá váljon" - nyilatkozott a szövetségi kapitány. Kiemelte: tudja, Szoboszlai mennyit dolgozott azért, hogy az a játékos legyen, akit most a Pool szerződtetett, de a szakember szerint ez nemcsak tehetség, hanem elkötelezettség, motiváció és munka kérdése is.   

"Biztos vagyok abban, hogy a legjobbkor hívtam be a nemzeti csapatba, még úgy is, hogy annál korábban helyeztek nyomást rám és kérték, hogy hívjam be. Ugyanakkor minden ilyen esetben lépésről lépésre kell haladni, siettetni semmit nem szabad, rá is akkor számítottam először, amikor annak eljött az ideje" - elevenítette fel Szoboszlai válogatottbeli bemutatkozását Rossi.   

A kapitány szerint a középpályás Liverpoolba igazolása jól mutatja, hogy a magyar játékosok más polcra kerültek a világ labdarúgásában, a válogatott pedig megkapja a tiszteletet az ellenfelektől, ez azonban nemcsak Szoboszlain, hanem a teljes kereten múlik.   

"Sokat változtunk 2020 szeptembere óta, és azt láthatjuk, hogy az ellenfelek tisztelnek bennünket, még a nagyobb csapatok is. Dominik példáját több magyar játékos is követheti, de fontos, hogy higgyenek magukban, meglegyen ez a víziójuk, és dolgozzanak keményen álmaik beteljesüléséért" - zárta nyilatkozatát Rossi.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában