Nb1

2023.10.07. 18:39

Az Újpest a Diósgyőrt, a Zalaegerszeg a Mezőkövesdet verte meg

Feljött a dobogóra az Újpest, amely 2-0-ra verte a Szusza Ferenc stadionban a Diósgyőrt. A Zalaegerszeg Mezőkövesden szerzett fontos három pontot.

MW

Nem csak a lelátón, a pályán is égett a tűz az Újpest–Diósgyőr összecsapáson, melyet a hazaiak nyertek meg

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az Újpest hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott az újonc Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján. A lila-fehérek a sikerükkel – többek között a miskolci riválist is megelőzve – feljöttek a harmadik helyre.

Remek hangulatban kezdődött az összecsapás, amely azonban hamar félbeszakadt néhány percre, mert a hazai szurkolók nyomán lila füst ülte meg a pályát. 

Miután helyreálltak a látási viszonyok, valamelyest az újonc vendégek voltak aktívabbak, de komoly helyzet nem alakult ki. Negyedóra elteltével átvette az irányítást a fővárosi együttes, amely közel járt a vezetés megszerzéséhez, de Kiss veszélyes lövése elkerülte a jobb sarkot, míg Tajti a bal kapufát találta el. 

A jó iramú meccset egy újabb közjáték zavarta meg, mert ki kellett cserélni az egyik szögletzászlót.

A szünet előtti percekben a DVTK volt veszélyesebb, Pernambuco egyik lövése centikkel kerülte el az újpesti kaput, míg a másikat Banai védte, ahogy Jurina próbálkozását is. Az újpesti kapust egy ízben a szerencse is kisegítette, mert Lukács ziccerben elcsúszott.


A térfélcserét követően ugyanolyan élvezetes futballal folytatódott a találkozó. Ekkor az Újpest veszélyeztetett sorozatosan: 

Tajti ugyan másodszor is a kapufát találta el, de szöglete után Onovo már a kapuba fejelt.

Érdekesség, hogy a lila-fehérek az előző fordulóban mindkét góljukat sarokrúgás után szerezték. 

Lendületben maradt a fővárosi gárda, amely egy formás akció végén megduplázta az előnyét.

A vendégek az utolsó tíz percben tudtak újítani, de a hajrában végül a szépítés sem jött össze, egy ízben Banai bravúros védéssel akadályozta meg a gólt. 

Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-0 (0-0) 

Szusza Ferenc Stadion, 7188 néző, v.: Karakó
Gólszerzők: Onovo (51.), Ambrose (66.)
Sárga lap: Banai (80.), Pauljevic (82.), illetve Gera (62.)

Újpest FC: Banai - Kosanovic, Fehér (Tamás, a szünetben), Hall, Pauljevic - Mörschel (Jürgens, 93.), Onovo, Tajti - Kiss (Mack, 76.), Ambrose (Simon K., 76.), Csoboth (Ganea, 79.)

Diósgyőri VTK: Sentic - Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen - Holdampf (Klimovics, 63.), Vallejo - Pernambuco (Jurek, 77.), Pozeg Vancas (Bényei, 86.), Lukács (Acolatse, 63.) - Jurina (Obounet, 77.)

Három pontot szerzett a Zalaegerszeg

A ZTE 2-1-re nyert Mezőkövesden szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában. A második győzelmét arató vendégcsapat maradt a 10., a hazai pedig a 11. helyen, de a zalai együttes négy ponttal ellépett a kövesdiektől. Fél perc alatt helyzetbe került a ZTE, majd továbbra is támadásban maradt. Szűk negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de a vendégek a folytatásban is megtalálták a rést a hazai védelmen, körülbelül tízpercenként nagy helyzetet teremtettek, illetve hagytak ki, előbb Croizet tekert a 16-osról a jobb kapufa mellé, majd Bedi kombinatív játék végén, egy szép csel után közelről lőtt, de Piscitelli lábbal védett. 

Aztán nagyjából ugyanennyi idő telt el, amikor megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg: Mance cselezett befelé a 16-os bal sarkánál és jobbal a hosszúba tekert. 

A Mezőkövesd viszont nem tudott gólveszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt az első félidőben.
A második játékrész első felében is a zalaiak futballoztak lényegesen ötletesebben, aminek az lett az eredménye, hogy több nagy helyzetet alakítottak ki, egy alkalommal Ubochioma a felső lécet találta el. 

Teljesen váratlanul egyenlített a Mezőkövesd, de ehhez segítségre volt szüksége, jobb oldali beívelést követően a menteni igyekvő Evangelu a saját kapujába fejelt.

 A talált góltól lendületbe jött a hazai csapat, de egy gyors zalai támadásnál Mancét üresen „találta” a labda, a támadó pedig nem hibázott.
A jóval több helyzetet kialakító ZTE megérdemelten szerezte meg a három pontot.  

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-2 (0-1) 

Mezőkövesd, Városi Stadion, v: Pintér
Gólszerzők: Evangelu (67., öngól), illetve Mance (34., 85.)
Sárga lap: Cseke (80.), Brtan (90.), Kállai (96.)
Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai, Zahary (Molnár G., a szünetben), Lukic, Pillár, Nahirnij (Filip, 64.) - Illés B. (Brtan, 26.), Cseke, Vajda (Cseri, 87.) - Da. Babunski (Ugrai, 64.) - Drazic

ZTE: Gyurján - Todoroszki (Huszti, 64.), Evangelu, Csóka, Medgyes (Szalay Sz., 77.) - Szendrei, Sankovic, Bedi - Spoljaric (Ubochioma, 55.), Mance, Croizet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában