Szinte hibátlanul játszott

2024.01.22. 13:03

Budapest császára bemutatkozott a spanyol bajnokság listavezetőjénél (videó)

Több mint tíz év után játszott újra magyar játékos a spanyol első osztályban. A magyar U21-es válogatott védője, a tizenkilenc éves Yaakobishvili Antal először a a spanyol Király-kupában mutatkozott be szerdán a Girona csapatában, most pedig pályára léphetett a spanyol bajnokságban, a La Ligában is.

MW

Yaakobisvili Antal játszik a Girona FC és a Sevilla FC mérkőzésen a spanyolországi gironai Montilivi Stadionban 2024. január 21-én

Forrás: AFP

Fotó: Joan Valls

Legutóbb 2013. június elsején szerepelt magyar játékos spanyol bajnoki meccsen, mégpedig a 29-szeres magyar válogatott Pintér Ádám a Zaragoza csapatában az Atlético Madrid ellen – írta meg a Magyar Nemzet.

Girona FC v Sevilla FC - LaLiga EA Sports
Yaakobisvili Antal 
Fotó: Joan Valls / Forrás: AFP

Szinte hibátlanul játszott 

A 19 éves Yaakobishvili Antal már az első félidőben beállhatott a Sevilla elleni bajnokin, Juanpe sérülése után a 30. percben lépett pályára – olvasható az Origón. A 193 cm magas hátvéd kiválóan játszott: 

Yaakobishvili 42 passzából 37 volt sikeres, hét indításából öt, háromszor tisztázott, kétszer szerelt, hét párharcából négyet megnyert. A Girona X-oldala Budapest császárának nevezte az ifjú játékost

 – írta meg a Magyar Nemzet

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az ukrán Artem Dovbik a 19. percig mesterhármast ért el hat perc leforgása alatt, a 13., a 15. és a 19. percben is betalált. A második félidőben egy másik ukrán, Viktor Cigankov is gólt lőtt, a végeredményt pedig az uruguayi Cristhian Stuani állította be a 89. percben. A Girona 5-1-re megnyerte a meccset, és sikerével visszavette a vezetést a tabellán a Real Madridtól. 

Egy álom lenne az öccse ellen játszania

Yaakobishvili Antal remekül megállta a helyét a klubcsapatában, de akkor még nem tudhatta, hogy vasárnap a Sevilla elleni találkozóra egyáltalán a keretbe kerül-e. 

A 19 éves középhátvéd még szerdán, a Rayo Vallecano elleni spanyol Király Kupa-mérkőzésen mutatkozott be a bajnoki listavezető Gironában. 

Az együttes 3-1-re nyert, a magyar utánpótlás-válogatott játékost a szünetben cserélte be Míchel Sánchez vezetőedző. Yaakobishvili elmondta, felkészült volt, mert már az előszezonban is a felnőtt csapattal edzett, így tudta, mit kell tennie.

Sánchez edzéseken is kijavít ha kell, dicsér, ha megérdemlem, úgy tekint rám, mint egy első kerettagra. A szerdai találkozó után ő és a csapattársak is megdicsértek. Kiemelték a nyugalmamat és a labdakezelésemet, de védekezésben is volt dolgom. Nagyon örülök, hogy mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam

– nyilatkozta a kupameccs után a védő, aki igyekszik csak magára koncentrálni.

Girona v Rayo Vallecano - King Cup
Yaakobisvili Antal (b)
Fotó: Joan Valls / Forrás: AFP

 

A Girona kiemelkedő szereplésére vonatkozó kérdésre azt válaszolta: sok van még hátra a bajnokságból, egyelőre inkább álomként tekintenek arra, hogy elsők lesznek, de bármi is lesz a szezon vége, már így is óriási dolognak tartja, amit eddig elértek. Yaakobishvili Antal szerint egészen elképesztő lenne, ha májusban a Barcelona ellen ő, valamint a riválisnál edződő 17 éves kapus öccse, Áron is meccskeretben lenne. 

A felnőttválogatottal kapcsolatban azt mondta, egyelőre álom neki, hogy a nemzeti csapatban pályára lépjen, először abban az U21-es együttesben kell bizonyítania, amelyben eddig egyszer lépett pályára. 

Marco Rossi meghívója még messze van, addig sokat kell fejlődnöm, lépésről lépésre szeretnék haladni. Szeretnék a következő egy évben minél többet játszani a Girona első csapatában, a többit majd meglátjuk

– mondta el zárásként Yaakobishvili Antal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában