Most vagy soha! kalandfilm

2024.02.08. 15:00

"Estére elhozom a fejét" – A Nemzetiben megsérült zirci színész a rosszfiú az új Petőfi-filmben (videó)

Az egyik legjobb hazai színészünk, Horváth Lajos Ottó játssza az új Petőfi-filmben a rosszfiú szerepét, de szokták is mondani a szakmabeliek, hogy az ilyen szerepek alakítása általában nagyobb kihívás, mint a pozitív karaktereké.

Rimányi Zita

Forrás: Facebook

Horváth Lajos Ottó zirci származású, az Üvegtigris Sanyikájaként ismerték meg sokan, zseniálisan alakította, de az egészen más szerepben, Lear királyként is remekelt a színpadon. Jelenleg otthonában gyógyul, ugyanis novemberben a Nemzeti Színházban megsérült a Rómeó és Júlia előadása közben, amikor Capuletet játszotta. A díszletről zuhant le. Így sajnos egyelőre színházban nem tapsolhatunk neki, ezért is jó hír, hogy a 2022 nyarán forgatott Most vagy soha! című kalandfilmet hamarosan bemutatják a mozikban. Március 14-én, azaz tavaszi ünnepünk előtt egy nappal.

Ebben az alkotásban Horváth Lajos Ottó a császári titkosrendőr, és ízelítőt kaphatunk alakításából a film egyik rövid előzetesében. "Petőfi. Ő az oka mindennek" – szögezi le ebben a jelenetben a videó szerint. Mire a Lukács Sándor alakította Lederer főhadparancsnok: "Egyetlen ember?" "Estére elhozom a fejét" – ez a vészjósló ígéret a válasz rá. De azért aztán nem egészen így lett...

Ebből a részletből is kiderül, hogy 1848-ban egy szikra elég volt ahhoz, hogy lángra lobbanjon minden. A többi már történelem, de jó emlékezni rá. Emlékezni hőseinkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!