Ugródeszka az újaknak

2017.10.26. 22:07

Ismét húsz hazai zenekar részesült két-kétmillió forintos támogatásban

A 2017/2018-as évadban húsz formáció részesül az NKA Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program), összesen közel 40 millió forintos támogatásában, derült ki csütörtökön az A38 Hajón rendezett eredményhirdetésen.

Fotó: csehtamasprogram.hu

Kihirdették az évad támogatott induló előadóit és klubjait október 26-án az A38 Hajón Budapesten. Az Induló Előadói Alprogram nyertesei mellett a Klubtámogatói pályázat eredményeiről is beszámoltak. Nyolcvannyolc fővárosi, vidéki és határon túli klub összesen 196,5 millió forintot fordíthat könnyűzenei koncertek megvalósítására a Hangfoglaló Program negyedik évadában. Az induló zenekarok pályára segítésében, a fővárosi és különösen a vidéki klubélet felfrissítésében, megélénkítésében, a könnyűzenei örökség megőrzésében, a zenei menedzsmentoktatás, valamint a vidéki tehetségkutatók támogatásában kiemelkedő eredményeket felmutató kezdeményezés 2017 októberétől NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program (Hangfoglaló Program) néven működik tovább.

Fotó: csehtamasprogram.hu

A program kilenc alprogramja közül minden évben az induló előadók pályázatát övezi a legnagyobb érdeklődés: az előadónként kétmillió forint támogatással járó lehetőségre idén összesen háromszáztizenhét zenekar és zenész jelentkezett. Közülük nyolcvannégy előadó kapott meghívást az A38 Hajón lezajlott meghallgatásra.

Arra, hogy melyik húsz zenekar kerüljön be az Induló Előadói Alprogramba, neves zenészekből és zenei szakemberekből álló, tizenöt fős

zsűri tett javaslatot a végső döntést meghozó Hangfoglaló Program Ideiglenes Kollégiumnak.

Az Induló előadói alprog-ram nyertesei a korábbi évekhez hasonlóan használhatják fel a támogatást, így minimum öt új dal profi rögzítésére, egy hanghordozó fizikai megjelentetésére, egy videoklip elkészítésére, saját promócióra és egy lemezbemutató koncertre fordíthatják a Hangfoglaló Programtól kapott forrást. Erre idén a Red Swamp, a Freakin Disco, a Platon Karataev, a Még egy cukorka, a Ham Ko Ham, a Dungaree, a The Bluebay Foxes, az EPMK, a The Mabon Dawud Republic, a Shaibo, a Papaver Cousins, a Keresztkérdés, az Azur, a Telma Lincoln & Minimyst, a Sin Seekas, a The Beans, a SONYA, az I am Soyuz, az Idegen és az Arevoir kapott lehetőséget.

A zenekaroknak Lőrinczy György, az NKA alelnöke és Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Program végrehajtásáért felelős kollégium vezetője adta át az elismeréseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában