Gasztronómia, szórakozás, egészségügyi szűrés

2018.10.08. 10:30

Pityókaparti Bakonybélben: mindenki talált kedvére való programot

Gerence-parti pityóka-partyt rendezett a bakonybéli önkormányzat és a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület immár harmadik éve, újragondolva korábbi kezdeményezésüket.

Müller Anikó Hanga

– Egész napos programot kínáltunk, délelőtt családi túra, délután szórakoztató események várták a helyieket és vendégeinket. Ismét összefogtunk, részt vettek a szervezésben, a lebonyolításban egyesületünk és a nyugdíjas klub tagjai, önkormányzati-, óvodai-, iskolai dolgozók, mondta el Bakonyvári Andor egyesületi elnök.

 

Márkus Zoltán polgármester kiemelte, a faluba látogatók szívesen kóstolgatják a helyi ételeket. – Bizonyítja ezt a több mint egy évtized óta szervezett medvehagymás napok sikere, ezért a korábbi pityóka-partyt gasztronómiai kínálattal bővítettük, burgonyás ételekből. Két nyertes EFOP-os pályázatunknak köszönhetően változatos kulturális műsort tudtunk összeállítani és a rendezvényhez egészségnapot kapcsoltunk. Utóbbit azért tartom kiemelendőnek, mert míg a gyermekek játszottak, szüleik részt vehettek a szűrővizsgálatokon, mondta a faluvezető.

A színes programokból mindenki talált kedvére valót, a gyermekek agyagoztak, terményekből képet készítettek, az igényes játszóparkban hintáztak, ügyességi, logikai, bakonyi betyár próba feladatokat oldottak meg, jól szórakoztak Andi bohóccal. Fellépett a Csopak Néptáncegyüttes, majd táncházat vezettek.

A Nők a családban és a munkahelyen mottójú pályázat keretében beszélgetés hangzott el Steinbachné Szabó Edinával, a csoport egyik táncosával, akinek példája igazolja, a család mellett egy nő sikeres lehet más téren is. Jeszenszky József sakkmester jelölt sakk szimultánt vezetett, a felnőtteket Mr. Rick, Kiara, a Budapest Marching Jazz Band szórakoztatta, a Dorbi kisvonat körutakat tett a faluban.

Díjazták a legnagyobb krumplit – másfél kilós volt –, a legfurábbat, volt kacsa, szív, fóka, krokodil, malac formájú, sokan töltötték ki a krumplitotót. Volt prosztataszűrés, újraélesztési bemutató, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezet szervezésében vércukor-, véroxigén-, vérnyomásmérés, a véradáson harmincnyolcan vettek részt.

Finom ételeket kínáltak, tócsit, burgonyás pogácsát és lángost, paprikás krumplit, pincepörköltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában