Mosómedve, madarak után

2018.11.09. 07:00

Katonák fogadtak örökbe pingvineket a Veszprémi Állatkertben

Több mint egymillió forint értékben fogadnak örökbe évente állatokat a Veszprémi Állatkertben. A cégek mellett magánszemélyek, baráti körök, diákok már akár ezer forinttól örökbe fogadhatnak, hogy a kisebb anyagi kerettel rendelkezők is érezhessék ennek az örömét és felelősségét.

Molnár Sándor

Strommer Kinga beosztott zászlós megetethette a pingvineket Török László állatkert-igazgatótársaságában Fotó:Török László

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ 2011-es megalakulása óta hagyománnyá vált, hogy az alakulat állománya minden évben örökbe fogad egy állatot a Veszprémi Állatkertben. Idén, a többség szavazata alapján, a pingvinekre esett a választás, így az ő jólétükhöz járul hozzá a felajánlott összeg.

Strommer Kinga beosztott zászlós megetethette a pingvineket Török László állatkert-igazgatótársaságában Fotó:Török László

– Az itt szolgáló katonák jelentős része itt is lakik Veszprémben, ezért folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, ahol csatlakozhatunk a város életéhez. A központi állomány számára mindig is fontos volt a karitatív tevékenység, sokféle eseményt támogattunk, és rögtön az elején egy személyes élmény kapcsán vetettem fel mint parancsnok az örökbefogadást, és a központ mögém állt. Azóta minden évben támogatjuk az állatkert működését egy kisebb összeggel, melyet a katonák adnak össze a saját megtakarításukból – mondta el Szücs József ezredes.

– A mai örökbefogadásnak már hagyománya van, sokadik alkalom ez, hogy az ezredes úrral és a munkatársaival találkozunk, akik örömmel jönnek hozzánk. Korábban a mosómedvékre, a ragadozómadarakra és most a pápaszemes pingvinekre esett a választásuk – mesélte Török László igazgató, aki kiemelte, hogy az örökbefogadás nem csak az anyagi hozzájárulásról szól. Fontos a tudat, hogy az emberek szívesen állnak melléjük, támogatják a munkájukat és felelősnek érzik magukat a Veszprémi Állatkertért, annak jövőjéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában