utcai futóverseny

2018.11.06. 07:00

Ötvenkilenc kilométert teljesítettek az ajkai sportszeretők

A Sportváros Nonprofit Kft. Ajka és a Bakonyi Tájfutó Klub szervezésében immáron ötödik alkalommal tartották a nagy népszerűségnek örvendő utcai futóversenyt. A közelmúltban rendezett, idén Ajka 59 nevet viselő sporteseményen hat csapat vett részt.

Borsos Renáta

Az Ajka 59 utcai futóverseny győztes csapatai

Fotó: Györkös József

Az első verseny öt évvel ezelőtt az Ajka 55 nevet viselte. A rendezvényen ugyanis mindig annyi kilométert teljesítenek a futók, ahány éve városnak nyilvánították Ajkát.

Az Ajka 59 utcai futóverseny győztes csapatai
Fotó: Györkös József

Az idén 59 kilométer megtétele volt a feladat. A jeles sportesemény amellett, hogy az egészséges életmódot propagálja és a futást népszerűsíti, nagyon erős közösségépítő erővel is bír évről évre.

A versenyzők 12–20 fős csapatokban, összesen 42, egyenként 1400 méteres kört futottak váltóban.

Az Ajka 60 elnevezésű, településrészek közötti verseny miatt az idei futóversenyen pontokért ugyancsak harcba szálltak a futók. A településrészek közül Ajkarendek két csapattal is versenyzett. Rajtuk kívül elrajtolt Babucsa, a TovaFutók Egyesület, a Spartan versenyzői és a VSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája diákjai. A csapatokban nagyon sok volt az iskolás.

A teljesítendő köröket először a diákok futották le, hogy időben visszaérjenek az iskolai programokra. A futás öröméért és a lakóhelyüknek megszerezhető pontokért ők is nagy lelkesedéssel versenyeztek.

Az Ajka 59 versenyt a Spartan csapat nyerte, másodikként a száguldó Szent-Györgyi Albert Szakiskola diákjai, harmadikként a TovaFutók csapata ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában