Téli természetjárás

2019.01.09. 20:53

Túrával emlékeztek az egykori herendi iskolaigazgatóra

Hetedik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Kauker Márton-­emléktúrát. A természetjárásra összesen nyolcvanhatan neveztek minden korosztályból.

Molnár Sándor

Négyévestől hetvenévesig nyolcvanhatan vettek részt a havas túrán

Fotó: Fonyódi Balázs

Az egykori herendi iskolaigazgató emlékére szervezett nyolc kilométeres túra Herendről indult és Hárskúton végződött. A túrán részt vettek Kauker Márton családtagjai: gyermekei, unokái és testvére is. A Hatesz Egyesület által szervezett megmozdulásra 86-an neveztek, a négyévestől a hetven év feletti korosztályig. A kirándulók a herendi iskolából indultak, és az ott kapott útleírás segítségével, kiépített turistaútvonalon, egy csodálatos völgyön keresztül, mesebeli téli időben jutottak el Hárskútra, a célba. Útközben megtekintették a geológiai hasadékot, a Prédikálószéket, ahol Szűcs Attila, a herendi iskola igazgatóhelyettese tartott előadást a gyerekeknek.

Négyévestől hetvenévesig nyolcvanhatan vettek részt a havas túrán
Fotó: Fonyódi Balázs

A túrázók a hárskúti művelődési házban megnézték a Mézes Hárskút elnevezésű mézeskalács-kiállítást, amelyet a szervezők a túra időpontjáig nyitva tartottak. A hagyományoknak megfelelően idén is megkoszorúzták Kauker Márton sírját a temetőben, és gyertyát is gyújtottak az emlékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában