Interaktív belvárosi séta

2019.04.23. 07:00

A veszprémi járókelők beleélhették magukat a húsvéti történetbe

A Hetednapi Adventista Egyház szervezésében a nemesvámosi, veszprémi és füredi gyülekezet tagjainak részvételével, korhű jelmezekben, rövid, autentikus jelenetekkel tették színesebbé a húsvétvárást a Kossuth utcán, a posta előtti téren.

Molnár Sándor

Az egyik jelenet során Kajafás főpap kenyeret osztott a hallgatóságnak.

Fotó: Molnár Sándor

Jézus kihallgatásának hat helyszínét és a Gecsemáné-kertet jelképező sátraknál rövid jeleneteket adtak elő az erre az alkalomra készített korhű jelmezekbe öltözött szereplők szombaton Veszprémben. A húsvéthoz kapcsolódóan szervezte meg a Hetednapi Adventista Egyház a Húsvéti séta a belvárosban nevű programját.

– Az az üzenete ennek az interaktív sétának, hogy különböző módokon megpróbáljuk bevonni a járókelőket. A célunk az, hogy beleélhessék magukat az emberek abba, ami történt. Jó az olvasás és jó, ha tévén nézzük a történetet, de mi egy kicsit többet szeretnénk adni, hogy az adott személy a résztvevőjévé váljon az eseményeknek és állásfoglalást is kérünk az emberektől.

Az egyik jelenet során Kajafás főpap kenyeret osztott a hallgatóságnak.
Fotó: Molnár Sándor

A sétához egy kis útikönyvet adunk, és ha az állomásoknál előadott jeleneteket meghallgatják és kitöltik az útikönyvet, akkor a végén ajándékot kapnak – mondta el Kalocsai Tamás lelkipásztor, aki kiemelte, hogy a húsvét szellemiségét úgy is szerették volna átadni az embereknek, hogy véradást szerveztek a program mellé, amelynek „Jézus a vérét adta érted, adj Te is vért!” – volt a szlogenje.

A gyerekek kis kecskéket, bárányokat is láthattak az állatsimogatónál és kézműves foglalkozással is készültek részükre a 10-től 14 óráig tartó gazdag belvárosi program során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában