Generációváltás a központi téma

2019.04.24. 07:00

Hétvégén nyílik az idei Pápai Agrárexpó

Immár 23. alkalommal rendezik meg a Pápai Agrárexpót. A szakmai és szórakoztató programokat egyaránt felvonultató háromnapos program a sportcsarnokban és környékén várja a látogatókat április utolsó hétvégéjén.

Polgár Tibor

Az április 26-án, pénteken 9 órakor nyitó, majd 28-án, vasárnap 17 órakor záró rendezvényen a mezőgazdasági eszközök, berendezések, gépek mellett az érdeklődők megismerkedhetnek több regionális termelő portékájával és a magyar vidék hamisítatlan ízeivel. A Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara (NAK) szervezésében, a pápai önkormányzat támogatásával megvalósuló agrárexpó idén is kiemelkedő lehetőséget biztosít a régió agrárszereplőinek a nagyközönséggel való találkozásra, a lehetséges partnerekkel való megismerkedésre, valamint a szórakozásra.

A NAK tájékoztatása szerint a Pápai Agrárexpó nagy hagyományú, komplex szakmai rendezvény, amely családias környezetben igyekszik bemutatni a mezőgazdaság legtöbb szakmai és szórakoztató elemét. A régió talán legfontosabb agrárrendezvényéhez kapcsolódóan a NAK szakmai előadásokat is szervez, a kamara standján pedig falugazdászok, szakreferensek és a kézzelfogható előnyöket kínáló szolgáltatások várják az érdeklődők kérdéseit. A szakmai konferenciákon, tájékoztatókon túl a szórakoztató, látványos, illetve a gyermekeknek szóló programokból sem lesz hiány: sok egyéb mellett gép- és állatbemutatók, vadásznap, gyermekprogramok gondoskodnak a látogatók felhőtlen kikapcsolódásáról.

A rendezvény hivatalos weblapja úgy fogalmaz, a 2019-es pápai mezőgazdasági szakkiállítás és vásár idén komoly újdonsággal egészül ki. Felismerve az agrárium egyik jelentős kihívását, ezúttal az agrárexpó a generációváltás kapcsán felmerülő kérdésekre fókuszál, és igyekszik hatékony válaszokat adni rájuk. Ennek megfelelően a kiállítás és a vásár fedett tereit a megjelölt témának szentelik, miközben a fiatalabb generációk számára létrehozzák az ország legnagyobb agrárjátszóterét, ezzel is felhívják a fiatalok figyelmét az agrárium szépségeire, a benne rejlő lehetőségekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában