szelfipont lett belőlük

2019.04.12. 07:00

Óriásnyulakkal várják a húsvétot Szentgálon

Az óvodában végzett gáz- és kéményszerelési munkálatok során találkozott az a két helyi vállalkozó, akik kitalálták, hogy visznek egy kis színt a falu életébe.

Molnár Sándor

Széles mosollyal fogad mindenkit.

Fotó: Molnár Sándor

Összefogtak, és családjuk segítségével, Istvánfalvi Sándor polgármesterrel egyeztetve két nagy méretű, körbálából készült nyulat helyeztek el a település két végén.

Legjobban a településen élő gyerekek örültek a szalmabálából készített óriásnyúlnak. Fotó: A nyúl alkotói

Füstös László és Zsobrák Zoltán fejéből pattant ki az ötlet, hogy tegyenek valamit húsvét közeledtével, és elkészítették a mókás állatokat. Tóth Dénes biztosította a bálákat, s Adamovics Lászlóval kiegészülve a lelkes csapat beszerezte a szükséges hozzá­valókat, majd szombaton összeállították a vendégfogadónak sem utolsó látványosságokat, melyeket Hetyési Erzsébet porcelánfestő segítségével vasárnap feldíszítettek.

Az Úrkút felőli faluvégen még egy ötvenes felirat is került az óriásnyuszira, ami figyelmezteti a gyorshajtókat, hogy ne száguldozzanak. A helyiek abszolút pozitívan és örömmel fogadták a kezdeményezést, és ennek a közösségi portálon hangot is adtak.

Széles mosollyal fogad mindenkit. Fotó: Molnár Sándor

– Csodás és szívmelengető dolog látni, hogy fiatalok és idősek egyaránt szelfiznek a nyuszikkal – mondta Füstös László, aki hozzátette még: gondolkoznak azon is, hogy miként tudnának segíteni a közületek renoválásában a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában