Ízelítő a végvári életből

2019.05.14. 07:00

A Diadal napjára képeznek apródokat a Thury-várban

Idén is sok fiatal érdeklődik a várpalotai Thury-várban tartott apródképzés iránt, amelyet a Diadal napja történelmi várjátékra való felkészülés jegyében indítottak a közelmúltban.

Szabó Péter Dániel

A foglalkozáson részt vevő gyermekek megtapasztalhatják, milyen volt a végvári élet Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A játékos tréningeken Oláh Tibor várkapitány vezetésével a gyerekek megtapasztalhatják, hogy régen milyen volt a végvári élet. Megtanulják, hogyan lőjenek íjjal, dobjanak dobócsillaggal, csatázzanak fakarddal.

A foglalkozáson részt vevő gyermekek megtapasztalhatják, milyen volt a végvári élet Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Az első alkalommal húsz fiatal jött, a héten a hidegebb idő miatt tizenketten vettek részt a foglalkozáson. Egészen a Diadal napjáig, azaz június első hetéig tart a felkészülés. Az apródoknak nemcsak a szombati főnapon lesz szerepük, hanem ­június 9-én, vasárnap is, amikor egész délelőtt gyermekeknek szóló foglalkozásokkal várjuk majd a családokat, de lesz apródiskola és zoknicsata is, azaz közönség előtt is számot adhatnak majd a tudásukról – mondta el kérdésünkre a helyszínen Oláh Tibor várkapitány, az apródképzés vezetője.

A Thury-Vár Nonprofit Kft. hetente kétszer, kedden és csütörtökön 16.30-tól várja az érdeklődő 8–15 év közötti gyermekeket, fiatalokat az apródképzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában