Jubileumi rendezvény minden korosztálynak

2019.05.25. 07:00

Ötödszörre mozdult meg Aszófő

Az immár ötödik, jubileumi alkalommal is egész napos szabadtéri, sport- és kulturális, zenei programok hívogatták múlt szombaton 10 órától Aszófő apraját-nagyját a Mozdulj, Aszófő! elnevezésű rendezvényre.

Jákói Bernadett

Idén is végigsétálták a nyugdíjasklub vállalkozó tagjai a 7 km-es versenytávot Fotó: Jákói Bernadett

Fotó: Jákói Bernadett

BringAszófő családi sportversennyel, a Mozdulj két keréken és sétaprogrammal kezdődött a település kultúrháza előtti Dísztérről a nevezés, hogy elrajtolhassanak a kerékpárosok, rolleresek, babakocsisok és a gyalogosok a hét kilométeres távon, melynek célállomása az örvényesi strand volt. Játékos feladatok várták a távon részt vevőket Kretskó Vilmos gondos szervezésében. A táv teljesítői értékes tárgyjutalomban részesültek.

Idén is végigsétálták a nyugdíjasklub vállalkozó tagjai a hét kilométeres versenytávot Fotó: Jákói Bernadett

Délután zenés, szórakoztató programok csalogatták a közönséget a kultúrház előtti rendezvénytéren. Kauker Ákos és Niki a házi fagylaltjukat kínálták, 14 és 17 óra között Mentőöv címmel Csaby Balázs törzszászlós a balatonfüredi vízi rendészet képviseletében tartott előadást a Balatonban való biztonságos fürdőzésről.

Játszóház, gyöngyékszer-készítés várta a kreatív alkotni vágyókat Bíró Edittel és Stieidlné Csapó Máriával, de légvárban is ugrálhattak a legkisebbek. A rendőrkutyás bemutató során megtekinthette a szépszámú közönség, milyen a harci kutya kiképzése, s milyen feladatokat lát el a rendőri szolgálatban. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltó-parancsnokság tűzoltói bemutatták a kocsijukat, és lehetett velük beszélgetni is.

Este a kultúrház színpadán látványos táncparádét adtak a Veszprémből érkezett táncosok: a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Winners Versenytánc Egyesület, a Reload Dance és a Country Linedance Family nagy sikerrel szerepeltek. Éjszakába nyúló batyus bál zárta az egész napos programot Mészáros Gyulával.

A programok szüneteiben a Tiéd a Színpad keretében a Color Teammel énekelhetett együtt a vállalkozó kedvű közönség – nyilatkozta Nagy Annamária szervező, aki pontosan öt éve találta ki ezt a nagy sikerű, egész települést megmozgató közösségi megmozdulást, s azóta Aszófő Község Önkormányzata szervezi meg évente azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában