A kék szőlős a nyerő

2019.05.20. 07:00

Szigligeti gyümölcs került a Balaton fagyijába

A gyenesdiási Bringatanya „illatos Izabella” fantázianevű fagylaltját választották a Balaton fagyijának 2019-ben.

Molnár Sándor

Erdélyi Balázs cukrászmester, Somogyi Renáta, az idei nyertes, Márton Sándor, a tavalyi győztes a díjátadón Fotó: Balatoni Turizmus Szövetség

Forrás: Balatoni Turizmus Szövetség

A Somogyi Renáta fagyimester által készített gyümölcsös finomság karakterét a Szigligeten szüretelt kék szőlő adja. A különleges sorbet 70 százalékban Izabella és 30 százalékban Otelló szőlőből készül.

Erdélyi Balázs cukrászmester, Somogyi Renáta, az idei nyertes, Márton Sándor, a tavalyi győztes a díjátadón Fotó: Balatoni Turizmus Szövetség

A Balatoni Turizmus Szövetség csütörtökön hirdette ki a Balaton fagyija 2019 verseny eredményét. A megmérettetésre a Balaton turisztikai térségéből 13 fagyizó nevezett, 26 különlegességgel. Az idei győztes nem először alkotott maradandót, hiszen 2017-ben „Festeticsék mandulás csókjával” egyszer már elhódította a legjobb balatoni fagyi címet. 2018-ban pedig az ő bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja. A versenyt szervező Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, Fekete Tamás elmondta: évről évre egyre inkább rákészülnek a fagylaltozók a projektre. Külön versenyfagylaltokkal állnak elő, amelyeket később kihelyeznek a pultokba. Olyan nyalánkságok ezek, amelyek valamilyen szinten kötődnek az adott desztinációhoz, városokhoz vagy híres emberekhez és a helyi termelőkhöz. Külön öröm, hogy a versenyben részt vevők természetes alapanyagokat használva, a helyi termékeket preferálva készítik el a fagylaltjaikat – értékelte a versenyt Fekete Tamás.

A siófoki díjátadón a Balatoni Turizmus Szövetségtől különdíjat kapott a balatonmáriafürdői Florida fagyizó „keresztúri szilvás-meggyes”, a balatonföldvári Kárpáti fagyizó „mákos túrógombóc”, valamint a hévízi Rózsakert étterem és fagyizó „jázmin” fagyija is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában