Az istenek ajándéka

2019.06.12. 11:30

Idén is sok látogatót vonzott a Somlói Bor- és Tócsifesztivál

Háromnapos Somlói Bor- és Tócsifesztivált tartottak a pünkösdi hosszú hétvégén 16. Borvarázs címmel Ajkán, a belváros szívében, az Agóra téren.

Borsos Renáta

A rendezvény fő fellépője az Irie Maffia volt

Fotó: Györkös József

A változatos, minden korosztály kikapcsolódását garantáló, tartalmas program számos érdeklődőt vonzott a térre.

A 16 éves múltra visszatekintő rendezvény megnyitóján Horváth József alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, az ajkaiakkal együtt ünneplő erdélyi Székelykeresztúr és a németországi Unna települések testvérvárosi küldöttjeit, és elmondta, jövőre az ünneplők köre egy újabb testvérvárossal bővül, várják majd a kínai kristály központ Donghai település delegációját.

A fesztivál első napján helyi művészeti csoportok, sportolók álltak a színpadra. Felléptek az Ajka Kristály Aerobic SE tagjai, majd a Bahar Hastánc Egyesület táncosai látványos előadással.

A Platina Táncstúdió táncosai látványos műsort mutattak be a fesztiválon. A képen Katona Boglárka és Ramasz László Fotó: Györkös József

A műsorfolyamban a Pannon Várszínház művészei következtek, majd látványos produkciót mutattak be a Dinamic Rock and Roll Klub és a Platina Táncstúdió táncosai. Az est a 40 éve muzsikáló, a hazai rockzene élvonalába tartozó Karthago zenekar koncertjével zárult. Az ikonikus banda először lépett fel Ajkán, a lelkes közönség örömére boldogan csaptak a húrok közé, fergeteges koncertet adtak. A másnapi program a fennállásának 95. évfordulóját ünneplő Ajkai Bányász Fúvószenekar Nemzetközi Fúvószenekari

Fesztiválja köré épült, az ajkaiak mellett még hat vendég fúvós együttes örömzenéjének örvendett a közönség. Az esti gálakoncert meghívott vendége az ajkai gyökerekkel rendelkező Beck Zoltán, a 30Y zenekar énekes-dalszerzője volt.

A pünkösdhétfő főként az autentikus néptánc jegyében telt, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes a Zagyva Banda zenei kíséretében professzionális műsorral ajándékozta meg a látogatókat. A háromnapos rendezvényt az est szuperfellépője, a fiatal korosztály nagy kedvence, az Irie Maffia koncertje zárta.

A rendezvény fő fellépője az Irie Maffia volt Fotó: Györkös József

A gasztronómia iránt fogékonyaknak a fesztivál ideje alatt neves somlói pincészetek kínálták az istenek ajándékának is nevezett minőségi borokat. Az elmaradhatatlan tócsik mellett finomabbnál finomabb ételeket is kóstoltak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában