hagyományos ünnep lehet

2019.06.03. 14:12

Tizenhatodszor rendezték meg a bakonyi-balatoni pásztortalálkozót Olaszfalun

A Zöldág Lovasudvar harmadízben vállalta a program szervezését, együttműködve az önkormányzattal, összekötve a gyermeknappal.

Müller Anikó Hanga

Boriszné Hanich Edit polgármester köszöntőjében kiemelte, szeretnék, ha az egykori pásztorokra való emlékezés hagyományos ünnep lenne a faluban.

Varga Antal házigazda örömét fejezte ki, látva több generáció jelenlétét, külön köszöntötte a kilencvenegy éves Simon Ferencnét és a nyolcvanhét éves Neumann Ferencet. A lovasudvar alapító vezetőjének azért is szívügye az egykor ősi mesterséget űző falubeliekre való emlékezés, mert az édesapja is pásztor volt, megörökölt nadrágját, csizmáját a pásztorünnepeken mindig viseli.

Néptáncos műsorral léptek fel az óvodások
Fotó: Müller Anikó Hanga

Az ősök emlékére tavaly felállított hajdani delelőfánál az emlékezés virágait helyezték el. A műsorban énekelt a helyi Szivárvány Kamarakórus Jakabné Kiss Éva vezetésével. Az óvodások néptánccal léptek fel Balogh Bea és Lippert Ferenc irányításával.

A Szivárvány kamarakórus énekelt a koszorúzás közben
Fotó: Müller Anikó Hanga

A hangulatot fokozta a Tördemic néptánc együttes műsora, Szabó Csaba és Farkas Mónika művészeti vezetők irányításával, és a nyirádi Bartalos János pásztorénekei. A gyermekeket ügyességi játékok, mesejáték, arcfestés, bakonyi pásztorpróba, póni lovaglás, állatsimogató szórakoztatta. A zirci Hapek család lovas kocsizásra vitte a kicsiket, a felnőttek gyógynövény túrán vettek részt Takács Ferenccel. Fellépett Sláger Tibó, a talpalávalót az éjszakai órákig Kubicsek Rudi szolgáltatta. A gasztronómiai kínálatban szerepelt a tárkonyos bárányraguleves, csülök, báránysült, kemencében sült langalló, kürtöskalács. A vásárban a helyi és környékbeli termelők, kézművesek ízes és míves portékáikat kínálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában