Könnyen mérhető egészségünk

2019.07.29. 11:00

Egyórányi állapotfelméréssel megelőzhető rengeteg betegség kialakulása

A tapolcai Turkovics Katalin egészségügyi állapotfelmérő szerint évente kétszer fel kellene méretnünk szervezetünk állapotát, hogy megelőzzük a betegségek kialakulását.

Tóth B. Zsuzsa

Turkovics Katalin egészségügyi állapotfelmérő szerint sok betegséget megelőzhetünk egy méréssel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Kati húsz éve foglalkozik egészségügyi állapotfelméréssel, testelemzéssel, életmód-­tanácsadással, az egészséges életmód fontosságával. Meggyőződése, hogy a cél érdekében vissza kell nyúlnunk a gyökerekhez, az alternatív megoldásokhoz, a gyógynövényekhez. Ajánlja, hogy kerüljük a kémiai anyagokat, a gyógyszereket.

Kati az egészségügyi állapotfelmérés során sejtszinten mér, így az egész szervezet állapotának teljes preventív felmérését elkészíti az elemzés során. Ennek köszönhetően időben ki tudja mutatni azokat az eltéréseket a szervezetben, amelyeket kezelni kell.

Turkovics Katalin egészségügyi állapotfelmérő szerint sok betegséget megelőzhetünk egy méréssel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Így szükség esetén időben lehet beavatkozni, ami azért is fontos, mert az egészségügyben hosszúak a várakozási idők, és egy orvos csak egy területtel foglalkozik. Én viszont az egész szervezet anatómiáját láthatom. A szív- és érrendszert, a vércukorszintet, a csontsűrűséget, a toxinokat, a hormonállapotot, pajzsmirigyet, allergiát. Kiderül a felmérés során, hogy mi lehet az oka egy betegségnek. Akkor pedig célirányosan kezelhető a vendég, akit szakorvoshoz irányítok, vagy alternatív megoldást ajánlok részére. Vallom, hogy minden mindennel összefügg. A felmérésnek köszönhetően jól látható, hogy egy betegségnek mi az oka, aztán célirányosan lehet azt kezelni – mondja Kati. Hangsúlyozza, hogy mindenkinek érdemes végeztetnie félévente egy teljes testszűrést, hiszen kevés olyan embert talált eddig, aki egészségügyileg rendben volt. – Amikor még nem érzünk bajt, vagy csak enyhék a tüneteink, már akkor is érdemes elmenni egy szűrésre, hogy megelőzzük a komolyabb problémákat. Ha a szervezet teljesen egészséges, az megnyugvást is jelent egyben számunkra. Ma már nincs idő és pénz arra, hogy valaki mindent kivizsgáltasson magán. Nálam a vendég kap egy teljes körű eredményt az állapotáról, az esetleges problémával pedig oda fordul, ahova szükséges. A vizsgálat beavatkozás nélküli. A kéz energia vonalán keresztül érzékeli a szenzor a test mágneses rezonanciáit, a kapott értékből lehet kielemezni az eredményt. A tenyeret a szenzorra tesszük, az érzékeli a sejtek frekvenciáit, az elektromágneses hullámot. Nagyjából fél órát, negyven percet veszi igénybe a teljes körű elemzés és tanácsadás attól függően, hogy valakinek mennyi problémája van – magyarázza Kati, aki kérésre akár házhoz is megy.

Tanácsolja mindenkinek az életmódváltást, alakítsa át az étkezését, mozogjon, és ha kell, vitaminokat, táplálékkiegészítőket szedjen. Háromhavonta ellenőrzi Kati az eredményeket. Leszögezi, hogy sokat lehet segíteni már ennyi idő alatt is, ha valaki partner az egészsége megvédése érdekében.

– A múltkor egy depressziós hölgy keresett fel, akit orvostól orvosig küldtek, de senki nem tudott neki segíteni. A hormonrendszere felborult, nem tudott emberek közé menni, tüdején foltot találtak. Az általam ajánlott természetes vitaminok, gyógyhatású készítmények bevitelével elérte azt, hogy egy hét után már tudott aludni, ki mert menni az emberek közé, helyreállt a hormonháztartása. Sok betegséget a rossz kiválasztás okoz, ezért a máj, az epe, a vese, a hasnyálmirigy állapota ugyancsak fontos – mondta Kati.

Ő összefüggései­ben látja az eredményeket, rá tud mutatni a probléma okozójára, így szükség esetén a terápiát hamar el lehet kezdeni.

Korábban egy idős hölgy kereste fel, akinek a problémáját több műtét után sem találták. Katinál kiderült, hogy a hölgy lépe nem működik jól, mivel besűrűsödött a vére. Kati szerint rendbe jön, ha a keringését a szakemberek meg tudják indítani.

Egy magát nem jól érző beteg pedig attól tartott, hogy örökli felmenői szívproblémáját, de a felmérés során kiderült, hogy a szíve rendesen működik, viszont gyomorfekélye van. Ilyen és hasonló esetekkel találkozik Kati. Azt ajánlja, hogy tízéves kortól már elkészíttethetjük a felmérést, felső korhatár pedig nincsen. Ne söpörjünk a szőnyeg alá egy esetleges problémát, mert előfordulhat, hogy amikor tennének ellene, akkor már visszafordíthatatlan a folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában