megvalósult az álmuk

2019.07.02. 07:00

Élőláncot alkottak az összetartozásért az ajkarendekiek

A várossá nyilvánítás 60. évfordulójára szervezett ünnepségsorozat részeként megtartott programon Ajkarendek Ajkához tartozását fejezte ki csaknem ezer résztvevő.

Tisler Anna

Az ajkarendekiek megajándékozták a város vezetőit, középen Rainiss Andrea Fotó: Tisler Anna

Fotó: Tisler Anna

Rainiss Andrea, az ötletgazda és szervező Ajkarendekért Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a több mint 500 méter hosszú sálat két évig kötötték a településrész lakói. A legszorgalmasabb Pék Szuzi volt, aki egymaga 360 métert kötött. Ez jelképezi a múltat, egy 60 méteres darab a jelent, és sok kisebb színes a jövőt. Az Ajka helységnévtáblától az Ajkarendek tábláig tartó 1,5 kilométeres úton végig álltak.

Az ajkarendekiek megajándékozták a város vezetőit, középen Rainiss Andrea Fotó: Tisler Anna

Érkeztek óvodások az óvónőkkel, táborozók, családok, baráti társaságok, idősek, fiatalok. Sokan népviseletben álltak be a sorba. Az emberek egymás kezét fogva álltak végig az úton. A Német Nemzetiségi Dalkör tagjai elénekelték a magyar Himnuszt, majd a Magyarországon élő németekét. A tömeg azt követően megindult egymás felé. A táv felénél találkoztak, ahol Rainiss Andrea köszönetet mondott mindenkinek, aki segített abban, hogy megvalósuljon az álmuk.

Az ajkarendekiek mézeskalácsból készült címert, a városrész kulcsát, helyben készült kalácsot és helyi termékekből álló ajándékkosarat adtak át Schwartz Béla polgármesternek és a képviselő-testület megjelent tagjainak. A polgármester köszöntőjében elmondta, hálás, hogy az ajkarendekiek kifejezték a városhoz tartozásukat. A város igyekszik mindent megtenni, ami a felemelkedést szolgálja. Kívánta, az ott élők neveljék boldogságban a gyermekeiket, gondoljanak szeretettel elődeikre, ugyanis ők őrizték meg számukra a települést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában