széles a paletta

2019.07.07. 07:00

Ha nyár és forróság, akkor sör!

A magyar sörpiacon 2018-ban 6,29 millió hektoliter sör fogyott, szemben a 2017-es 6,22 millió hektoliterrel – derül ki a Magyar Sörgyártók Szövetségének éves jelentéséből.

Molnár Sándor

Forrás: pixabay.com

Az öt legjelentősebb sörgyártó (Borsodi Sörgyár Kft., Carls­berg Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Zrt. és a Pécsi Sörfőzde Zrt.) együttes belföldi értékesítése a múlt évben több mint 15 millió palackkal haladta meg az előző évit. A Magyarországon forgalomba hozott egyes csomagolási típusok arányait tekintve csak a visszaváltható üveges értékesítés volumene esett vissza, a csökkenés mintegy 126 ezer hektoliter volt.

A dobozban eladott sör mennyisége tavaly 3,781 millió hektoliterre rúgott, szemben az előző évi 3,652 millió hektoliterrel.

A tendenciákat figyelembe véve idén is egyre többet fogyasztunk majd a prémium sörökből, és várhatóan tovább nő az ízesített és ízesítetlen alkoholmentes sörök forgalma, míg az olcsóbb, alacsonyabb minőségű termékek fogyasztása tovább csökken.

A sörözés – a felelős alkoholfogyasztás szabályait figyelembe véve és betartva – jelentős közösségteremtő erővel bír, erősíti a hazai sportesemények népszerűségét, összekovácsolja a baráti társaságokat és kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosít mind a fiatal, mind az idősebb sportkedvelők számára.

Ezért a széles palettájú sörkínálat, beleértve a magyar kézműves söröket is, a Magyarországra látogató sport- és fesztiválturistáknak is kulturált kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában