Rózsakő és Aranymetszés

2019.08.19. 07:00

A város bora elismerést is átadták a Tapolcai Ünnepi Napokon

A bor arról is szól, hogy az emberi kapcsolatokat ápoljuk, erősítsük, hiszen keresztény gyökereinkben is óriási szerepe van a bornak.

Tóth B. Zsuzsa

Látványos felvonulással kezdődött az ünnepség Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

E szavakkal nyitotta meg a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét rendezvénysorozatát pénteken este Dobó Zoltán polgármester a Köztársaság téren. – Köszöntöm a borászokat, akik bemutatják azt a kultúrát, amely erre a vidékre jellemző, a teremtett értéket, amelyet e természeti környezetből tudnak kihozni, munkával, tudással – mondta a polgármester.

Látványos felvonulással kezdődött az ünnepség Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepség a nulladik napon, csütörtökön Torres Dani és a Live Band koncertjével kezdődött, pénteken felvonulással indult a megnyitóünnepség, ahol átadták a Tapolca város bora 2019 címet. Az elismerést a Mezőssy bormanufaktúra 2017-es Rózsakő bora, a Nyári pince 2018-as chardonnay bora, a Varga pincészet 2017-es Aranymetszés olaszrizling és a töppedt szőlőből készült 2017-es szürkebarát bora érdemelte ki.

A Virágos Tapolcáért mozgalom elismeréseit ugyancsak átadták. Szombaton labdarúgótornát rendeztek, nemzetiségi műsor, koncertek szerepeltek a programban. Vasárnap pörköltfőző versenyen mérettek meg a fakanálforgatók. Ma a Tihanyi Vándorszínpad és a Dvorák Patka Színház lép fel, játszik a Badison, a Lóci játszik zenekar és Domján Tamás. Közben a vendégeket a környék borászatai a borházaknál legjobb boraikkal, az iparművészek kirakodóvásárral várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában