jótékonyság összefogással

2019.08.02. 11:30

Díjmentesen szórakozhattak gyerekek, szülők közösen a kalandparkban

Jó és követendő példa lehet mindenki számára az az összefogás, amely a kislődi Sobri Jóska Kalandpark és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) közt jött létre.

Tóth B. Zsuzsa

A kalandparki program vendégei életre szóló élményekkel gazdagodtak szárazon és vízen Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Erről beszélt a IV. Nagy kaland napja – jótékonysági nap a nagycsaládosokért programon Ovádi Péter országgyűlési képviselő, az esemény fővédnöke a Sobri Jóska Kalandparkban. Mint mondta, Magyarország kormánya kiemelt figyelmet szentel a családoknak.

A kalandparki program vendégei életre szóló élményekkel gazdagodtak szárazon és vízen Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Folyamatosan vezetjük be a családvédelmi akcióterv elemeit, amelyekkel a fiatalokat szeretnénk ösztönözni a gyermekvállalásra, valamint a több gyermeket nevelő családoknak nyújtunk kedvezményeket. Az első számunkra a gyermek, itt pedig rengeteg gyermekszempár tekint most rám – mondta Ovádi Péter, és örömét fejezte ki, hogy a Sobri Jóska Kalandpark hagyományteremtő szándékkal életre hívta a hiánypótló rendezvényt, amely sikerének visszaigazolása a nap végén sok-sok, a játékban elfáradt gyermek.

A Nagy Kaland Napja, a Sobri Jóska Bakonyi Kaland- és Élménypark kezdeményezése először négy évvel ezelőtt szórakoztatta a leginkább rászoruló családokat. A cél akkor és azóta is az, hogy hosszútávon országos összefogást hívjon életre, hogy kalandokhoz, élményekhez juttassanak olyan nagycsaládokat, amelyeknek nincs módjuk, anyagi lehetőségük a hasonló rendezvényeken, szabadidős kikapcsolódásokon való részvételre. Ahogy az elmúlt években, ezúttal is száz nagycsaládot hívtak meg a rendezvény szervezői egy nagy kalandra, hogy ellátogassanak a parkba, ahol ingyen látják vendégül őket.

A park házigazdái számára fontos a társadalmi szerepvállalás. Szeretnék, ha a jótékonykodást más szolgáltatók is felvállalnák, és akár országos összefogás jöhetne létre.

Jobbról Ovádi Péter országgyűlési képviselő, az esemény fővédnöke Fotó: Pesthy Márton/Napló

A kezdeményezés népszerűsítése érdekében ezen a napon számos más, kulturális, szórakoztató és interaktív program is volt, melyet a kalandpark minden vendége díjmentesen élvezhetett, hogy felhívják a figyelmet a természetben eltöltött idő örömfokozó hatására, környezetünk szépségének megóvására, a közös játék összetartó erejére és a mozgás egészségmegőrzésben betöltött fontos szerepére.

1987-ben alakult a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), amely jelenleg az egész országban több mint 250 helyi közösséggel, hetvenezer taggal és mintegy 14 000 tagcsaláddal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500 főt. A NOE a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl – melynek középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll – ellátja a családok érdekvédelmét, és országos, valamint helyi rendezvényein vidám kapcsolatépítésre, szórakozásra is lehetőséget nyújt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában