World jumping, a ,,mosolygós gyilkos”

2019.08.06. 07:00

Egy mozgásforma, amely lassítja a szervezet öregedési folyamatait

Mosolygós gyilkosnak is emlegetik a professzionális edzésformát, a fitneszpiac eredeti licencprogramját, az orvosi vizsgálatok és a gyakorlati tapasztalatok csúcstermékét, amely maximális hatékonyságot biztosít az emberi szervezet számára.

Tóth B. Zsuzsa

Zsigmond Aranka (balra) csoportjával a tavaszi tapolcai sportos flash mobon is bemutatta a különleges mozgásformát (jobb oldali kép) Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Zsigmond Aranka tapolcai world jumping-edző elmondta: ezt a mozgást egy speciális kialakítású, nyolcszögletű, karfával és különleges ugrófelülettel, illetve rugózással rendelkező trambulinon végzik.

A trambulinra erősített karfa biztonságérzetet nyújt a vendégek számára – mondja Zsigmond Aranka Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Ezek a fitnesztrambulinok megfelelnek a biztonsági és minőségi szabványoknak. A rajtuk kivitelezett dinamikus gyakorlatokat kizárólag szakképzett oktatókkal végezhetik az edzésen részt vevők. Maga a program nem csupán véletlenszerű ugrándozás, hanem magas szinten koordinált és kidolgozott gyakorlatok rendszere. A felugrást követően a trambulinra való visszaérkezéskor a gumikötélnek köszönhetően a belső szervek rázkódása nagymértékben csökken, ezáltal kíméli a szerveket rögzítő belső szalagokat. Szintén e gumikötélnek köszönhetően hatékonyabban kíméli az ízületeket. Egészségügyi, orvosi felhasználása széles körű, mivel fontos szerepe van a rehabilitációban is. A trambulinra erősített karfa szolgál a gyakorlatok szélesebb skálájának kivitelezéséhez a közönséges trambulinokhoz képest, s nem utolsósorban biztonságérzetet nyújt a vendégek számára – mondja Aranka.

Hozzáteszi, hogy egy world jumping-óra résztvevői végeznek bemelegítő, kardio-, zsírégető, erősítő és nyújtó gyakorlatokat. A profin képzett edzők az órák összeállítása során döntik el, hogy mely gyakorlatok, milyen sorrendben, milyen intenzitással kövessék egymást a fitneszórák felépítési szabályait figyelembe véve. Az edzések 60 perc időtartamúak. A world jumping ideális az alakformáláshoz, és számtalan egyedi előnyt rejt. Egészségügyi szempontból az egész testre jótékony hatással van, ezért a kiemelten hatékony mozgástevékenységek közé sorolhatjuk. Fokozza a sejtek oxigénellátását, lassítja az öregedési folyamatokat​. Fokozza az izomzat tónusát, és maximálisan kíméli a hátgerincet és az ízületi rendszert. Biztonságos és vidám csoportos mozgásforma, amely növeli a tüdő vitálkapacitását. Hatásos a depresszió és a fáradtság ellen, fokozza az anyagcserét, akár 1000 kalóriát is elégethetünk egyetlen óra alatt. Hatékonyan besegít a fenék, a has, a derék, a csípő, a comb formálásába, fejleszti a motorikus idegrendszert, a koordinációt és a stabilitást. Jótékonyan befolyásolja a nyak- és hátfájás kellemetlen tüneteit, csökkenti a magas vérnyomást és a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát.

Zsigmond Aranka csoportjával a tavaszi tapolcai sportos flash mobon is bemutatta a különleges mozgásformát Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Az edzésen a különböző nehézségi fokok bemutatásával és alkalmazásával mindenki az edzettségi állapotának megfelelő gyakorlatot a számára ideális intenzitással végezheti. Kezdők és haladók részére tehát egyformán ajánlott, ahogy a különböző korosztályoknak is. A world jumping rendelkezik speciálisan kidolgozott kids és senior programmal is. Maximálisan kíméli a hátgerincet és az ízületi rendszert. Férfiak és nők által egyaránt kedvelt mozgástevékenység – tudtuk meg Arankától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában