a mozgás szeretetére ösztönöznek

2019.08.18. 14:09

Óvodai focipályával gazdagodott Berhida

„A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszteni” – Ernest Hemingway gondolatait idézte fel a berhidai Süni óvoda 2018/19-es nevelési évében az intézmény élére került vezető, Viszpergel Zsanett.

Jákói Bernadett

Az ovis gyerekek a pálya elkészültekor elsőnek próbálták ki a labdajátékokat Fotó: Jákói Bernadett

Fotó: Jákói Bernadett

Az elmúlt évben szakmai tapasztalatával, hivatalának első évében máris sikerült a helyi önkormányzat és a Süni óvoda közös pályázatán az óvoda udvarán egy modern, minden mozgásigényt és labdajátékokat kielégítő műfüves ovifoci-pályával gazdagodnia a gyermekintézménynek.

Viszpergel Zsanett óvodavezető a Süni óvoda pedagógiai programjában nagy hangsúlyt fektet az egészség- és közösségfejlesztésre, ennek gyarapításáért mindent meg is tesznek a településen Fotó: Jákói Bernadett

Nemcsak a pályát kapták, hanem különféle sporteszközöket is, ami többféle sportolási lehetőséget biztosít a gyerekeknek, és az óvó nénik is részesültek „sportos továbbképzésben”.

Az óvoda a korábbi években már némi eszköztárral gyarapodott, lett sószoba, külön tornaszoba, olyan helyiségek, amik a gyerekek mozgáskultúráját fejlesztik: egészségmegőrző foglalkozások keretében a 135 óvodás gyerek számára az udvaron felépített ovifoci-pálya ezt a sort egészítette most ki.

- Nagyon büszkék vagyunk erre a pályázatra, hiszen a mozgásfejlesztés nemcsak a helyi ovisoknak fontos, de a pálya a település közösségi, városnapi, családi programjaiban is helyszínként szolgálja majd a közösséget. Emellett elsősorban arra törekszünk, hogy a mozgás szeretetére ösztönözzük a hozzánk járó óvodásainkat. S nem utolsósorban a lakossággal, a családokkal, az iskolával, a helyi kultúrházzal való együttműködésre fordítjuk a hangsúlyt, közös programokkal szeretnénk a sport szellemében kulturális rendezvényeket is nyújtani – mondta el az intézményvezető.

Az ovis gyerekek a pálya elkészültekor elsőnek próbálták ki a labdajátékokat Fotó: Jákói Bernadett

A műfüves pálya építését Pergő Margit, Berhida város polgármester asszonya kezdeményezte az Ovi-Sport program keretében, a pályázat sikeres benyújtásával a Süni óvoda pályázata nyertes lett, a sportpálya a nyár folyamán elkészült, s az óvoda megnagyobbított udvarára került felállításra. Hivatalos átadását, szeptember 6-át követően a Berhidai napok keretében veheti majd birtokba a település közössége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában