elismerés a gondozott falunak

2019.09.12. 07:00

Arany Virág minősítést kapott Lovas

A községben hosszú évek óta hagyománya van a májusi virágosításnak. Idén Arany Virág díjjal jutalmazták a települést.

Szendi Péter

Balról Sárdi Máté falugondnok, középen Volford-Hull Zita alpolgármester a kitüntetéssel, mellette Ferenczy Gáborné polgármester Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

A falugondnok irányításával a közmunkások előkészítik az ágyásokat a színes egynyári virágok ültetésére. Giez Csaba vállalkozó minden évben fekete földdel támogatja a faluszépítést, a község nyugdíjasklubjának tagjai pedig tevékenyen részt vesznek az ültetésben.

Balról Sárdi Máté falugondnok, középen Volford-Hull Zita alpolgármester a kitüntetéssel, mellette Ferenczy Gáborné polgármester Fotó: Szendi Péter

Lovas rendszeresen benevez a Virágos Magyarországért versenyre, és az évek során elért fejlődésért, a megújuló energiaforrások használatáért, bővítéséért (napelemes lámpák), a szépen gondozott zöldterületekért idén Arany Virág díjjal jutalmazták a település munkáját. Az ünnepélyes díjátadó Tatabányán volt, a kitüntetést Sárdi Máté falugondnok vette át.

2011 óta Volford-Hull Zita alpolgármester vállalta a virágrendelés feladatát és felelősségét, megszervezte a virágültetés napját, felkérte munkára a nyugdíjasokat, akik az első szóra jöttek. Ott volt a virágágyak bejárásától a virágrendelésen át az ültetésig, a magára vállalt feladatot mindig lelkiismeretesen végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában