közös utazás, vietnami és kambodzsai élmények

2019.09.29. 07:00

Az élet adja a poénokat elég rendesen – Badár Sándor Veszprémben nevettetett

Aranyosi Péter és Badár Sándor humorista adott fergeteges és nagy sikerű estet nemrégiben a Hangvillában, természetesen telt ház előtt. Badár Sándorral beszélgettünk. A közös est utolsó harmadában legutóbbi közös utazásuk, vietnami és kambodzsai élményeik kaptak helyet.

Juhász-Léhi István

Badár Sándor nagyon büszke a fiára

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Mennyire volt tudatos ez a fajta műsorszerkesztés? – kérdeztem a Dumaszínház művészét.

– Ez egy kísérleti rész. Ezt úgy értem, hogy estéről estére nekünk is egyre több információ jön vissza a közönségtől erről a kalandtúránkról –mondta Badár Sándor. – Mint látható volt, ez a rész erősen meg van támogatva az ott készült videóanyaggal, de sajnos sok olyan dolog van, ami kimarad, nem fér bele. Mert sűrítenünk kell, ki kell mazsoláznunk azokat a részeket, amelyeket igazán szeret a publikum. És persze jól is kell mindezt tálalni.

Az est első része Badár Sándorról szólt, aki egészen hihetetlen történeteket mesélt a közönségnek.

– Az emberek azt szokták kérdezni, hogy te, Sanyi, ebből mennyi az igaz? Azt szoktam válaszolni, hogy 99 százalék, mire a válasz: hihetetlen. Pedig de! Nem kell már sokat hozzátenni az élethez, mert adja nekünk a poénokat elég rendesen.

Az édesapa ugyanakkor nagyon büszke a fiára, Tamásra, aki bűvész.

– Nagyon keresett, jól fejlődik, ügyes – mondta Badár Sándor. – Általában a színész apa-fia kapcsolat jellemzi az egymáshoz való viszonyunkat, és összehasonlítgatás van, amiből többnyire az szokott kijönni, hogy jó, jó, szegénykém, ám az apja árnyékában él. Ez nálunk nem igaz, és nem is efelé tartunk. Mi nagyon jó barátok is vagyunk, és társak is, ilyen felfogásban élünk. Sokkal jobb, amikor közvetlenül meg tudunk beszélni egy csomó dolgot, őszintén beszélhetünk arról, hogy mi van bennünk, mit látunk a másikból.

A humorista szerint ez oda-vissza működik, ami szerinte stabil és tartós. Hozzátette: ha hierarchikusan lenne felépítve a fiával való kapcsolat, akkor tele lenne hazugsággal és nagy távolságokkal. Ezt látja másoknál, ami nagy hiba. Szerinte a gyerekek tökéletes felnőttek, akik nincsenek megfertőzve hazugságokkal, és nincs rajtuk még a társadalom részéről felelősség.

Badár Sándor nagyon büszke a fiára
Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

A mára kultikus Roncsfilm és a Kontroll című film szereplőjét a két említett alkotás esetleges folytatásáról is kérdeztük, hiszen időről időre felröppen, hogy Szomjas György és Antal Nimród is tovább szövi a történetét.

– Nimród elkészítette A Visz­kist, ami szerintem zseniális lett, de nem tudom, hogy jelenleg gondolkodik-e a Kontroll kapcsán második részről – mondta. – A Roncs- film egy másik ügy. Sajnos az eredeti stábból sokan már nincsenek közöttünk… Nehéz kérdés. Biztos meg lehetne csinálni egy modern változatot, hiszen felnőtt egy generáció azóta. Egy érdekesség: a filmben szereplő Gólya presszó még megvan.

Szembesítettük aztán Badár Sándort azzal is, hogy van „Badár bora”, ami egy cuvée. Hangsúlyozta, ez nem jelenti azt, hogy borász lenne. Kiderült: tokaj-hegyaljai barátai készítik a nedűt.

– Nem az a lényeg, hogy nagyot üssön, hanem szórakoztasson – mondta mosolyogva búcsúzóul a Karinthy-gyűrűs humorista, színész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában