túlélőpróba

2019.10.03. 11:30

Csak a legfelkészültebb csapatok tudják teljesíteni az 54 órás kihívást

Egy légvonalban hetven kilométer hosszú tájékozódási menetre invitálta a vállalkozó kedvű katonákat és a társszervezetek tagjait az MH 54. Veszprém Radarezred az 54-es kihívása elnevezésű túlélőpróbán.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A feladat nem egyszerű, térkép alapján, önellátóan, felszereléssel, jelentős szintkülönbséggel, ellenőrző pontok érintésével, ügyességi jellegű és szellemi feladatok megoldásával kell a vállalkozó kedvű csapatoknak vagy egyéni indulóknak leküzdeniük a szervezők által kijelölt távot, melyre ötvennégy óra áll rendelkezésükre.

Az 54-es kihívás elnevezésű versenyen tizenkét katonai szervezet, valamint a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csapatai indultak, összesen csaknem száz fővel október első napján, és csak a legfelkészültebb, legmagasabb erőnléti és szellemi állóképességgel bíró csapatok képesek teljesíteni a megadott határidőig.

A versenyzőkre váró akadályokról Vass Tibor őrnagy, az MH 54. Veszprém Radarezred kiképzési főnöke elmondta: összesen húsz különböző feladattal várják a versenyzőket, ezek között van harcászkodás, kötélpályák leküzdése, lövészet, és vannak trükkösebb feladatok is, például a versenyzők által készített csúzlival kell célba lőni, különböző mocsaras, vizenyős területeken kell végighaladni, úszni kell tóban saját felszereléssel együtt, különböző tájékozódási feladatokat kell megoldani, labirintusból kitalálni, tüzet kell gyújtani, és hasonló, a túléléshez köthető feladatokkal készültek.

Az őrnagy érdeklődésünkre elárulta, a legtöbb bonyodalmat a nem megfelelő szintű tájékozódási képesség jelentheti, hiszen ez esetben a csapatok sokkal hosszabb útvonalat kénytelenek megtenni, mint amit a szervezők előre terveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában