karácsony az állatkertben

2019.12.20. 11:00

Ajándékot kaptak a veszprémi makik és az oroszlánok

A Cholnoky Jenő Általános Iskola elsősei izgatottan érkeztek csütörtök délelőtt az Állatok karácsonyára az állatkertbe.

Molnár Sándor

Fotó: Balogh Akos

Különleges küldetés várt rájuk, mivel ajándékokat csomagolhattak a gyűrűsfarkú makiknak, a zászlós farkú kolobuszoknak és a Veszprémi Állatkert három oroszlánjának.

A gyerekek finomságokkal: gyümölcsökkel, mazsolával, keksszel töltötték meg a majmok meglepetésdobozait. Miután végeztek a csomagolással, berakták azokat az üres kifutókba. Nagy izgalommal várta mindenki, vajon milyen lesz a fogadtatás. Mint utóbb kiderült, túl alapos munkát végeztek a gyerekek, mert a mókás kis állatoknak meggyűlt a bajuk a szépen csomagolt dobozokkal.

A zászlós farkú kolobuszok közül az ügyesebbek azért megtalálták a módját, hogy hozzáférjenek az elrejtett finomságokhoz, viszont a gyűrűsfarkú makiknak elkelt a segítség. Két szerencsés kis elsős – a gondozók és Török László állatkert-igazgató kíséretében – bemehetett hozzájuk, és segítettek kibontani a dobozokat.

Később a gyerekek átsétáltak a vidám majomcsapatoktól az oroszlánok még üres kifutójához, és ott is elhelyeztek három nagyméretű ajándékot, majd elhagyták a terepet. A diákok hangos kiáltására, Marokházi Katalin gondozó beengedte a kifutóba az oroszlánokat. A három nagymacska közül a két nőstény bizonyult bátrabbnak, ők gyorsan elkezdték bontogatni a csomagokat. Természetesen nekik nem okozott gondot a dobozok feltépése és hamar hozzájutottak az ajándék marhahúshoz. Nagy derültséget okozott a gyerekek körében, amikor az egyik nőstény feje „eltűnt” a nagyméretű dobozban, amit később apró cafatokra szaggatott az állat.

A hagyományos akció kapcsán Török László igazgató elmondta, hogy ez az a korosztály, akiknek a legjobban felhívhatják még a figyelmét az állatkert szerepére és az állatok szeretetére. Látva azt, hogy milyen boldogan jöttek és hogy mennyire készültek erre a napra, elmondható, megérte megrendezni idén is ezt a szép eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában