hideg és hóágyú van hozzá

2019.12.05. 12:08

Az országban elsőként Eplényben nyitották meg a sípályákat

Az országban elsőként az eplényi sípályát nyitották meg csütörtökön délelőtt, ahol már az első napon megtelt a közeli parkoló. A hó nagyon jó minőségű, erről győződtünk meg lesikláskor. László Márk marketingvezető a biztonságot, a síoktatást helyezte középpontba.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

- November 30-án kezdődött meg a hógyártás Eplényben, azóta folyamatosan üzemelnek a hóágyúk több pályánál is, és közben természetes hó is hullott. Így átlagban ötvencentis hó fed több pályát is – mutatott körbe László Márk.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A marketingvezető hozzátette, az, hogy az országban elsőként tudtak kinyitni, a megfeszített munkának a hógyártásnak, az időjárásnak, a bakonyi környezetnek köszönhető. Újdonság, hogy mostanra több táblát tettek ki, pályákról, irányokról, figyelmeztetésekről, nemzetközi KRESZ-szabályokról, és a kék pályánál erdei környezethez illően felújították az épületet.

- Nagyon jó lehetőség, hogy itthon lehet sportolni, közel nyolc kilométeres, többféle pályán, amire később este is lesz lehetőség – fogalmazott László Márk. Javasolta, érdemes oktatóval elkezdeni a téli sportokat, hogy első perctől biztonságos legyen a mozgás.

Eplényben az 2017-18-as fejlesztési ciklusban 150 millió forint állami támogatással 600 milliós beruházás történt, amivel új felvonót és új pályaszakaszokat helyeztek üzembe.

A veszprémi Kádár Zoltán az egyik legszebb sportnak nevezte a sízést, és már alig várta, hogy jöhessen és sportolhasson a friss, bakonyi levegőn. Kempelen Domokos is rendszeresen jár ide a megyeszékhelyről a mozgás és az élmény miatt.

– Még kicsit nehéz, most csúsztam le először, de csodálatos! Örülhetünk a hónak, a tájnak – vélekedett Baczó Mészáros Gyöngyi, aki Balatonkeneséről érkezett a férjével Eplénybe. Mészáros István, a párja hozzátette, nagyon büszke arra, hogy először itt nyitották meg a pályát az országban. A sízés neki életforma, kikapcsolódás, amennyit csak lehet, jönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában