hisznek a hagyományban

2020.01.09. 16:00

Lencsegulyással kívántak gazdagságot az akaliaknak

Negyedik alkalommal kínálta meg lencsegulyással a falu apraját-nagyját, valamint az arra járókat a balatonakali Fék kávéház és étterem az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Fotó: a szervezők

Tóth Dávid a szervezők képviseletében úgy érvelt, hogy hisznek a hagyományban, miszerint aki év elején lencsét eszik, szerencsés, illetve tehetős lesz, valamint jól alakulnak a dolgai. Emiatt vendégelték meg az embereket, és így is szeretnék megköszönni nekik azt, hogy egész évben felkeresik, meglátogatják őket.

Fotó: a szervezők

A lencse mellett kitűnő muzsika kíséretében friss kenyeret és erős paprikát is kínáltak az embereknek, és mindemellett forralt bort, forró teát és finom házi pálinkát is asztalra tettek nekik.

Fotó: a szervezők

A vendéglátóhely más alkalommal is kapcsolódik a település különféle eseményeihez, programjaihoz, így egyebek mellett február 1-jén a már hagyományos forraltbor-főző versennyel és fánkbállal színesítik a farsangi repertoárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában