bőrápolás

2020.06.14. 11:00

Az arcbőrt készítsük fel a nyári napsütésre

Itt a nyár, a hideg, sötét hónapok után bőrünk ki van téve a fénynek és az azzal járó viszontagságoknak. Fokozott odafigyelést igényel a nyári arcápolás.

Tóth B. Zsuzsa

A nyár előtt a bőrnek szüksége van a tisztításra, vitaminpótlásra Fotó: Shutterstock

A kozmetikusok szerint ilyenkor ajánlatos jól megtisztítani és felkészíteni a bőrt a napozásra, hogy aztán elégedettek lehessünk majd az eredménnyel. Ránk fér egy alapos arctisztítás, vitaminpótlás nyár elején. Nyárra a bőr fakóvá válik, egyrészt a vitaminhiánytól, másrészt a kevés mozgás miatt. A megvastagodott felső hámréteg miatt szürkésnek tűnhet a bőrünk, és elszaporodhatnak rajta a baktériumok. Ez pedig gyulladáshoz vezethet. Fontos, hogy kozmetikai kezeléssel, masszázzsal vékonyítsuk meg a megvastagodott szaruréteget, serkentsük a vérkeringést. A tápanyahiányt pedig vitaminokkal, ásványi anyagokkal teli pakolással szüntessük meg. Mechanikus, vagy gépi peelinget, azaz arctisztítást alkalmaznak a szakemberek, és természetes anyagokat juttatnak a bőrbe. Az esetleges bőrgyulladásokat tisztítással csökkentik, valamint a megfelelő anyagok bevitelével szüntetik meg.

A hűvös, szeles, tavaszi időben is lényeges volt, hogy vigyázzunk az arc bőrére, de most az erős napsugarak miatt a bőr védelme, a fényvédelem megint nagyon fontos. El kell kerülnünk a pigmentfoltok, szeplők megjelenését. Otthoni használatra ezért UV-szűrős krémeket ajánlanak a szakemberek, valamint bőrtípustól függően adnak tanácsokat a hozzájuk fordulóknak az arckrémek használatával kapcsolatban. Például a pattanásos bőrre kevésbé zsíros, inkább vizes krém használatát javasolják. De kifejezetten tanácsos arctisztítás után egy nyugtató, algás kezelést alkalmazni, hiszen azzal vízben oldott hatóanyagokat juttatnak a kozmetikusok a bőrbe, hogy azok a sejthártyán keresztül szívódjanak fel. Például egy lehúzható, algás maszk szépen kifeszíti a bőrt, alá pedig egy szérum kerül a bőrpír ellen.

A nyár előtt a bőrnek szüksége van a tisztításra, vitaminpótlásra
Fotó: Shutterstock

A maszk a szérum anyagát a bőr mély rétegeibe juttatja. A közel nyolcvanféle ásványi anyagot tartalmazó alga és a tengervíz egyensúlyba hozza a bőr működését, a legoptimálisabb működésre serkentve azt. Az alga a bőrben 24 órán át dolgozik, méregteleníti azt, mentesíti a káros anyagoktól. Némelyik algakészítmény százszázalékosan pótolja a bőr vízhiányát, másik pedig véd a szabad gyököktől és védőréteget ad, hogy a hatóanyag a bőrben maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában