Bővült a termékkínálat

2020.06.29. 07:00

Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a pápai húsüzem

Kizárólag növényi alapanyagokból álló, vegán termékeket fejlesztett ki a Pápai Hús Kft. Ezzel a cég az élelmiszergyártás új korszakába lépett.

Polgár Bettina

Az új fogyasztói igényeket felismerve fejlesztették ki a kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeket

Forrás: Pápai Hús Kft.

Hangsúlyozták, a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsa és szendvicsfeltét után újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgoznak. Az évszázados élelmiszergyártási tradíciót továbbvivő társaságnak ugyanis az a célja, hogy mindenki számára elérhetővé váljanak a pápai ízek, amelyekkel a hús- evők sokszínűbbé tudják tenni az étrendjüket, és amelyeket mostantól akár a vegánok és a vegetáriánusok is élvezhetnek.

Szappanos Péter ügyvezető szerint a több mint száz évre visszanyúló élelmiszer-előállítási tapasztalatai és szakemberei alkalmassá teszik a céget arra, hogy kiváló hústermékeket készítsen.

Ez a magas szintű élelmiszer-biztonsági, minőségirányítási színvonal, gyártási kultúra és fejlesztési képesség ugyanakkor más termékek előállítására is alkalmassá teszi a céget.

– Itt az ideje, hogy mi, hazai élelmiszergyártók bátor lépésekkel alkalmazkodjunk az átalakuló, sokoldalúbbá váló, újdonságokra nyitottabb fogyasztói igényekhez – hangsúlyozta Szappanos Péter, aki szerint a pápai cég a termékfejlesztésben és -gyártásban is az élére akar állni ennek a változásnak.

Egyre több húsfogyasztó törekszik ugyanis sokszínűbb étrendre, amelyben nagyobb szerepet kapnak a növényi alapanyagok. Már a legnagyobb gyorséttermi láncok kínálatában is megtalálhatók például a vegán burgerek. Ismert befektetők villámgyorsan növekedő új cégei mellett az élelmiszeripar nemzetközi óriásai is fantáziát látnak a növényi alapanyagú, mégis húsízű és jellegű termékekben.

Ezt felismerve fejlesztették ki a vállalatnál a kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeket: a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő kétféle szendvicsfeltétet és a burgerpogácsát. Ezek amellett, hogy nem tartalmaznak állati fehérjét (ebből fakadóan laktózmentesek), egyben szója- és gluténmentesek is. A Pápai Hús Kft. vegán termékeinek borsó az alapanyaga, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.

Az új fogyasztói igényeket felismerve fejlesztették ki a kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeket Fotó: Pápai Hús Kft.

Szappanos Péter szerint a cégüknek az a célja, hogy a húsfogyasztók, a flexitáriánusok (a szokásos hal-, hús- és tojásfogyasztás mellett az átlagosnál több növényi táplálékot evők), az alternatív étrenden élők, a vegetáriánusok és a vegánok is élvezhessék minőségi termékek ízeit. A Pápai Ízekkel új vásárlókat nyerhetnek meg, és eddigi vevőik étrendjét is változatosabbá tehetik. A termékcsalád a későbbiekben tovább bővülhet.

A cég tájékoztatása szerint a közel 700 munkatársat foglalkoztató, és az alapanyag-ellátásával további 1800–2000 környékbelinek megélhetést nyújtó Pápai Hús Kft. a látványos termékfejlesztéseken túl a gyártását is korszerűsíti. A 2021-ben befejeződő, kétmilliárd forintos beruházás a sonka, a bacon és a töltött termék előállítását, csomagolását teszi hatékonyabbá. Emellett a hagyományos termékek fejlesztését sem hanyagolták el: húsvétkor válogathattak először a vásárlók a tavaly életre hívott prémium Mestersonkák, valamint az extra minőségű Excelsior termékek teljes kínálatából, és az eladások visszaigazolták a cég elképzeléseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában