TELJESÍTETTÜK A KÍVÁNSÁGOT

2020.06.08. 14:00

Fókát, pingvint, makit etethettek a gyerekek a rendhagyó állatkerti látogatáson

A Napló gyermeknapi kívánságözön akciójának köszönhetően három szerencsés Veszprém megyei család apróságai és felnőtt kísérőik vehettek részt a rendhagyó állatkerti látogatáson.

Molnár Sándor

Török Lászlótól és a gyerekektől tengeri halakat kaptak a pápaszemes pingvinek

Fotó: Penovác Károly/Napló

A különleges program során Török László személyesen kalauzolta végig a vendégeket a népszerű zoóban. Az állatkert igazgatójától számos érdekességet megtudhattak a kis nyertesek, akik állatokat is etethettek és a látogatók elől egyébként elzárt területekre is bejuthattak.

Török Lászlótól és a gyerekektől tengeri halakat kaptak a pápaszemes pingvinek
Fotó: Penovác Károly/Napló

A hatéves Szabó Dominikot anyukája és kedvenc plüssjátéka, Oroszli kísérte el az állatkertbe. A veszprémi kisfiú nagyon szereti az állatokat, és kíváncsi volt rá, hogy hogyan gondoskodnak róluk.

A hétéves pápai Balogh Zsombor az ikertestvérével, Zsigmonddal és szüleivel érkezett az állatkertbe. A fiúkról kiderült, hogy nagyon picurkák voltak, amikor megszülettek és anyukájuk vadállatok képeivel díszítette a szobájukat. Oroszlánok őrizték az álmukat, a zebrák pedig vidámságot hoztak a ma már első osztályos fiúk életébe. Ez a két állat a kedvencük azóta is, így rendkívül örültek a velük való találkozásnak. Most részt vehettek az állatok etetésében is.

Csikós Józsefné Marikának négy felnőtt gyermeke és nyolc unokája van. A litéri nagymama – aki már 35 éve a Napló előfizetője – az unokái nevében kereste meg a Naplót. Az volt a gyerekek vágya, hogy az állatok közelébe kerüljenek és etethessék őket.

Gyermeknapi akciónk révén teljesült mindhárom család kívánsága, hiszen az apróságok tengeri halakkal táplálták a villámgyorsan úszó pápaszemes pingvineket és a mókás borjúfókákat. Almákat dobálhattak az ázsiai elefántoknak és az ecsetfülű disznóknak, valamint gyümölcsökkel kínálhatták a roppant érdeklődő, időnként a gyerekekre is felmászó gyűrűsfarkú makikat. Emellett láthatták az elefántok éjszakai szállását, és néhányan bejuthattak a pingvinek konyhájába is. A háromórás, exkluzív látogatás során Török László állatkert-igazgató sok kérdésre válaszolt, és számos érdekességet mesélt az állatok szokásairól, tartási körülményeiről.

Gyümölcsökkel kínálhatták a roppant érdeklődő gyűrűsfarkú makikat
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Kiderült például, hogy hogyan manikűrözik az elefántokat, hogy az állatkerti állatok nehezen viselik az óraátállítást, vagy hogy Pablo, az orrszarvú idősebb, mint a jelenlévő gyerekek apukái. Szó esett az európai állatkertek közötti együttműködésről is.

Hatalmas üdvrivalgással fogadták a gyerekek az állatkert új kedvencét, az orrszarvúbébit, az állatsimogatóban közeli barátságba kerültek a bárányokkal és a kecskékkel. Mivel az élményekkel teli látogatás végére az állatkert is bezárta kapuit, ezért az izgalmas program egy gyors játékkal zárult az Afrika-Szavanna Játszótéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában