ügyelnek a távolságtartásra

2020.06.05. 07:00

Zenével és lovas fogattal nyitják a szezont Balatonalmádiban

Tavaly tartottak először szezo­n­nyitót Balatonalmádiban. A Megfőzzük Almádit Egyesület akkor április végén várta vendégeit frissen készült finomságokkal és zenével. A második szezonnyitó a koronavírus-­járvány miatt júniusra 6-ra csúszott. A távolságtartás szabályaira természetesen mindenki fokozottan ügyel.

Sági Ági

Grillezett termelői kecskesajt sült körtével és friss salátával, joghurtos dresszinggel

Forrás: Megfőzzük Almádit Egyesület

Fotó: Photographer:Nagy Timea

Az egyesületi tagok online felületükön megszavaztatták Almádi ínyenceit, hogy milyen alapanyagokból készüljenek a szezonnyitó ételei. Az idei győztesek a málna, a kecskesajt, a kovászos uborka és a süllőpofa lettek. A rendezvény lényege, hogy az egyesület tagjai megmutatják, azonos alapanyagokból mennyi variá­ció, milyen sokféle étel készíthető. Minden résztvevő a saját vendéglátóhelyén főz, a helyszínek között lovas fogat is közlekedik majd. A program délben kezdődik és este tízig tart, több helyszínen is élő zene gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

Grillezett termelői kecskesajt sült körtével és friss salátával, joghurtos dresszinggel Fotó: Megfőzzük Almádit Egyesület

Néhány fogás a kínálatból: málnás és uborkás kávé, málnás-mangós choux, süllő­pofa sörtésztában édesburgonyával, mediterrán salátával, kovászos­uborka-leves kacsa­zsíron pirított kenyérrel, rántott pankó pacal ropogós salátával és öt fűszeres málnával, kókuszos málnakrémmel töltött keksztekercs céklás málnahabbal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában