2020.06.05. 07:00
Zenével és lovas fogattal nyitják a szezont Balatonalmádiban
Tavaly tartottak először szezonnyitót Balatonalmádiban. A Megfőzzük Almádit Egyesület akkor április végén várta vendégeit frissen készült finomságokkal és zenével. A második szezonnyitó a koronavírus-járvány miatt júniusra 6-ra csúszott. A távolságtartás szabályaira természetesen mindenki fokozottan ügyel.
Grillezett termelői kecskesajt sült körtével és friss salátával, joghurtos dresszinggel
Forrás: Megfőzzük Almádit Egyesület
Fotó: Photographer:Nagy Timea
Az egyesületi tagok online felületükön megszavaztatták Almádi ínyenceit, hogy milyen alapanyagokból készüljenek a szezonnyitó ételei. Az idei győztesek a málna, a kecskesajt, a kovászos uborka és a süllőpofa lettek. A rendezvény lényege, hogy az egyesület tagjai megmutatják, azonos alapanyagokból mennyi variáció, milyen sokféle étel készíthető. Minden résztvevő a saját vendéglátóhelyén főz, a helyszínek között lovas fogat is közlekedik majd. A program délben kezdődik és este tízig tart, több helyszínen is élő zene gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.
Néhány fogás a kínálatból: málnás és uborkás kávé, málnás-mangós choux, süllőpofa sörtésztában édesburgonyával, mediterrán salátával, kovászosuborka-leves kacsazsíron pirított kenyérrel, rántott pankó pacal ropogós salátával és öt fűszeres málnával, kókuszos málnakrémmel töltött keksztekercs céklás málnahabbal.