Három kislány is jelentkezett

2020.08.07. 11:00

Népszerű a péti labdarúgótábor

A tavalyi év sikere után idén is megszervezte a focitábort a Péti MTE labdarúgó-szakosztálya. A szülők szívesen engedték el a 22, zömében 8–11 év közötti kisgyermeket az augusztus eleji táborba, ahol mindennap tartottak egy-másfél órás fociedzést. Emellett érdekes programokra is elutazhattak a gyerekek.

Molnár Sándor

A focitábor résztvevőinek csoportképe a buborékfocizás után

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A szervezők szerettek volna újítani a 2020-as évben, és a gyerekek kívánságára csak a buborékfocit hagyták meg a tavalyi szórakoztató programok közül. Az új élmények sorában szerepelt egy eplényi libegőzés, valamint eljutottak Bakonybélbe is, ahol erdei kisvasúttal utazhattak a gyerekek. A rendőrök játékos közlekedésbiztonsági napot szerveztek a táborozóknak kerékpáros ügyességi vetélkedővel. Az apróságok laktanyabejáráson is részt vehettek a várpalotai katonai alakulatnál, ahol a fegyver- és ruhabemutatón túl amerikai katonákkal találkozhattak.

A táborozást a szülők befizetéseiből, szponzori és alapítványi támogatásokból sikerült megvalósítani. A gyerekeknek naponta reggel nyolctól délután négyig szervezték a programokat, reggelit, ebédet és uzsonnát is biztosítottak részükre. Érdekesség, hogy három kislány is jelentkezett a táborba, akik között vannak egyesületi igazolt játékosok – tudtuk meg Tránszki Lászlótól, a Péti MTE LC elnökségi tagjától.

A focitábor résztvevőinek csoportképe a buborékfocizás után Fotó: Molnár Sándor/Napló

A tábor különlegessége volt még az is, hogy a Pétfürdői Közösségi Televízió kvízjátékkal lepte meg a gyerekeket, és napi szinten nyomon követte a táborozók életét. Még vidékre is elkísérték a focitáborozókat, és készítenek egy 30 perces összefoglalót a programokról, ami adásba kerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában