Kikapcsol ez a hobbi

2020.10.21. 11:30

A hónap fogása: bemutatjuk szeptemberi nyerteseinket

Júliustól októberig minden hónapban arra hívjuk a Veszprém megyei sport- és hobbihorgászokat, hogy mutassák meg olvasóinknak büszkeségeiket. A legtöbb szavazatot kapott fotók beküldőit pedig értékes nyereményekkel jutalmazzuk. A hónap fogása szeptemberi fordulójában a pontyos fotók voltak a nyerők.

Molnár Sándor

Kajtár Zalánnak szerencsét hozott pókemberes sapkája

Az élen az a Varga Gergely által beküldött fotó végzett, amelyen a büszke horgász egy 23,76 kilós tőponttyal szerepel, amely a Széki-tónál akadt horogra. Az óriást mintegy 50 perces fárasztás után sikerült kiemelni, majd néhány fotó után visszakerült a tóba.

– Nagyon örültem neki, ez volt életem legnagyobb fogása – meséli Gergely, aki egy autóbaleset miatt kényszerült kerekesszékbe. Mint mondja, általában olyan horgászhelyeket választ, amelyek megközelítéséhez nem kell segítséget kérnie másoktól, bár kiemeli azt is, hogy nagyon segítőkészek a sporthorgászok. A nemesgulácsi fiatalember már kisgyerekként is pecázott néha, de a balesete után, egy barátja meghívását követően kezdett el újra horgászni. Hobbiját azért szereti nagyon, mert kikapcsolja. Általában feleségével vagy barátaival jár le a vízpartra.

A győztes Varga Gergely a 23,76 kilós tőponttyal

Marosfi Tamás lett a második helyezett a 11,5 kilogrammos tőponty fogását megörökítő fotóval. A különleges halnak egyik uszonya egy kicsit kacska, befelé forduló, ezért jól felismerhető. A gyulafirátóti fiatalember öt-hat éves kora óta horgászik. Manapság elsősorban a Kádártai bányatóhoz és a Balatonra jár szívesen hétvégenként. Legnagyobb fogása egy 18 kilós tőponty volt. Játékunkról egyik horgásztársától hallott, és elmeséli azt is, hogy a család minden férfi tagja horgászik. Tamás szerint stresszes világunkban mindenkinek kell egy olyan hobbi, ami kikapcsolja az embert, ezért szívesen tölti a szabadidejét a természetben, ahol a napkelte-napnyugta nem mindennapi látványt nyújt pecázás közben.

Marosfi Tamás és 11,5 kilogrammos tőponty fogása

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára egy szép, négykilós ponttyal az olaszfalui Kajtár Zalán állhatott fel, akinek szerencsét hozott pókemberes sapkája. Mint mondja, mindig szerencsét hoz neki ez a sapka, amit még kisgyerekként kapott, ezért minden pecázáskor ezt hordja. A játékról – Napló-­előfizetőként – lapunkból értesült az édesapja, aki benevezte a 8,5 éves kisfiút, aki az eddigi legfiatalabb nyertesünk. Apa és fia sokat jár együtt horgászni, és 50-50 százalékban áll melléjük a szerencse, amikor hobbijukat űzik. A fotón szereplő pontyot a Zirc-Aklipusztai tavon fogta Zalán, aki két éve kapott ajándékba egy pecabotot, azóta horgászik, és már a halakat is jól ismeri.

Kajtár Zalánnak szerencsét hozott pókemberes sapkája

A megye horgászainak szóló játékunk még nem zárult le, hiszen október végéig lehet jelentkezni a negyedik megmérettetésre is a veol.hu/ahonapfogasa oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában