Befejeződött a világ legnagyobb pontyfogó versenye

2020.10.29. 14:00

Horogra akadt az IBCC történetének legnagyobb tükorpontya

A szerda délutáni eredményhirdetéssel zárult a VI. Nemzetközi Balatoni Ponytfogó Kupa, az IBCC. A verseny összfogása több mint 15 tonna ponty volt, 9,5 kilogrammos átlag súllyal. 25 darab 20 kiló fölötti hal került partra a nemzetközi pontyfogó versenyen, és az őszi Balaton izgalmas arcát mutatta meg a versenyzőknek.

Molnár Sándor

Forrás: Facebook/IBCC

Mintegy 20 ország 200 csapata versenyzett kilenc szektorban a már hatodik alkalommal megrendezett International Balaton Carp Cup-on. A pontyfogók október 22 és 28 között mérték össze tudásukat és horgász szerencséjüket körben a Balaton partján, 200 kilométeres „versenypályán”, 600 négyzetkilométeres vízfelületen, őszi időjárási körülmények között.

A győztes csapatok a dobogón a VI. IBCC eredményhirdetésén
Fotó: IBCC

A pontyfogó kupán összesen 1637 ponty, azaz 15544,73 kilogrammnyi hal került ki a partra. Az IBCC-t az a csapat nyerte, amely az 5 kg feletti pontyokból a legnagyobb összsúlyt produkálta. A versenyen végül a cseh Mikbaits&Moraviafishing.cz nevű cseh csapat diadalmaskodott, akiknek 644.95 kg pontyot sikerült összesen mérlegeltetniük. Második helyezett a román The One I Team lett, 558,64 kilós fogással, míg a harmadik helyen a magyar Nick & Big Carp Team zárt 503,96 kilogrammal. Díjazták az öt legnagyobb halat fogó csapatot is. Ebben a versenyben a szlovák Mikbaits-Parys SK végzett az élen, akiknél az öt legnagyobb ponty súlya 99,91 kg volt. A dobogó második fokára a magyar VMFishing csapat állhatott 95,48 kg-mal, a harmadik helyet pedig az ugyancsak magyar Bait Bait Pipecontrol.hu Carp Team szerezte meg 88,01 kilós teljesítménnyel.

A 2020-as ponytfogó kupa legnagyobb halát – egy 28,95 kilós tükörpontyot – a szlovák Jetfish SK csapata fogta Fotó: IBCC

A 2020-as ponytfogó kupa legnagyobb halát – egy 28,95 kilós tükörpontyot – a szlovák Jetfish SK csapata fogta két órával a verseny vége előtt Balatonbogláron. Ez a hal egyben az IBBC hatéves történetének rekorder pontya is. A legnagyobb tőponty fogással pedig a Szepezdi Extrémsport Szövetség csapata büszkélkedhet, akiknek egy 26,10 kilós óriás akadt a horgára.

Az IBCC-t 2021-ben tavasszal szeretnék újra megrendezni, és reménykednek abban, hogy előbb-utóbb horogra akad majd az első 30 kiló feletti ponty is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában