Suhant a meseautóval

2020.12.08. 11:00

A Mikulás egy nappal korábban érkezett Veszprémbe

A Kukkantó egyesület a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal, a VEMAFI-vel, a Jeruzsálemhegyi Baráti Körrel és Neubauer Edit tiszteletbeli finn konzullal közösen rendezte meg szombaton a Merre jár a Mikulás? című projektjét.

Horváth Virág

Tavaszias napsütésben indult a városi körútra a Mikulás

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A rendhagyó városi Mikulás programról Somody Zsuzsanna, a Kukkantó egyesület elnöke elmondta, mivel a járvány miatt személyes találkozásra nincs lehetőség, mégis minden gyermekhez eljuthatott a Mikulás, aki elég szemfüles volt. – A város minden lakónegyedébe ellátogatott a Mikulás a kis segítőivel, a Dózsavárostól a Jutas lakótelepig.

Ugyan nem szánon, hanem a Mikulás elektromos meseautóján csendben suhant végig Veszprém utcáin szombaton két órától egészen fél hétig – mondta el Somody Zsuzsanna.

A rendhagyó látogatás mellett az egyesület játékot is hirdetett, azok a gyermekek, akik a szombati napon le tudták fotózni a Mikulást, és beküldték a róla készült képet a Kukkantó címére, az ő fotóik bekerülnek Mikulás-város képgalériájába. Emellett a legjobb 10 fényképet a Télapó külön is értékelni fogja, és a szemfüles fotósok egyedi ajándékot kapnak majd.

Tavaszias napsütésben indult a városi körútra a Mikulás
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A különleges program keretében így a pandémiás helyzetben is a gyermekek az otthonuk melegéből, az ablakban várhatták a Télapót, aki a nyitott járműből integetett és nevetett, miközben karácsonyi dalok kísérték az útját.

A Mikulás-meseautó indulásakor Szabó Dominik verssel, Morgan Matilda pedig dallal köszöntötte a Télapót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában