Karácsonyi díszkivilágítás

2020.12.05. 15:30

Ismét megcsodálható a borsosgyőri Mikulás-ház

Idén decemberben újra kigyúlnak a karácsonyi fények sötétedés után Pápa borsosgyőri településrészének egyik családi házánál, hogy ünnepi dallamokkal kísérve ejtsék ámulatba az errefelé járó népet.

Napló

20201121 Pápa-Borsosgyőr, Felkapcsolták a Mikulásház fényeit. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

Egyebek mellett a többféle, nagy méretű Mikulás, a világító fenyőfák és rénszarvasszán, a felfújható hatalmas bernáthegyi, valamint a ragyogó díszekkel, égősorokkal feldíszített lakóház, udvar és kerítés zenés fényjátékkal megerősített összhatása kápráztatja el az embert első pillantásra, a különleges élmény pedig sokadszorra átélve is magával ragadó tud lenni.

Galeta Gabriella és férje több mint 15 évvel ezelőtt kezdte el feldíszíteni a borsosgyőri házukat karácsonyhoz közeledvén, és bár tavaly év végén a dobozban maradtak az ünnepi díszek, idén újra teljes pompájában tündököl a Mikulás-ház. Az ötlet egyébként a férjtől származik, aki Bécsben született, és az osztrák fővárosban nagy hagyománya van annak, hogy decemberben ünnepi díszekbe öltöztessék a lakóépületeket.

Gabrielláék borsosgyőri otthonánál évről évre, lépésről lépésre bővült ezzel-azzal a karácsonyi dekoráció. Mikulás-házuknál rendre nagyon sokan megfordulnak, még távolabbi településekről is gyakran érkeznek a portájukhoz.

– Mi annál jobban örülünk, minél többen jönnek el a házunkhoz, és annál boldogabbak vagyunk, minél többeknek örömet tudunk szerezni. A férjemmel közösen hoztuk létre ezt a dekorációt, amelyben rettentően sok munka van, és nagyon büszkék vagyunk rá – fogalmazott a Naplónak nyilatkozva Galeta Gabriella korábban.

A borsosgyőri karácsonyi fények hagyományosan január 6-ig, vízkeresztig kápráztatják el az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában