elkaptuk a "kamerás autót"

2021.03.22. 16:23

Veszprémben a Google autó? Nem az, de majdnem!

Ahogyan arról már korábban is hírt adtunk, március 16-án ismét Magyarországra látogatnak a Google StreetView autói. Több nagyvárost, köztük Veszprémet is célba vették.

Horváth Virág

Apple Map

Fotó: Nagy Lajos

Nagy volt az izgalom a közösségi-médiában a hír hallatán, miszerint a napokban megjelenhetnek a Google autói Veszprémben. A bejárás célja utak, autópályák és városok Google Street View képeinek frissítése a Google Térképen. Magyarországon a Google térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. A napokban pedig valóban megjelent az utcákon egy autó, ami kísértetiesen hasonlít a fentebb említettre, ám egy kis odafigyeléssel rájöhetünk, hogy a márka más.

A Jutasi úti lakótelep jól fog mutatni a térképeken Fotó: Nagy Lajos

A Google-lel szinte egy időben az Apple is útnak indította az autóit, hiszen az Apple Map alkalmazás szintén frissül. Az Apple hivatalos közleményben erősítette meg, hogy ez év márciusa és májusa között hazánkban is adatgyűjtést végez a Térképek alkalmazás frissen tartásához.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.veol.hu/digitalia/visszaternek-a-magyar-utakra-a-google-street-view-autoi-4475263/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában