A falujárást is felidézik az eplényi Kalandhegyen

Emlékezetes programokkal, különleges élményekkel ajándékozzák meg a látogatókat pünkösdhétfőn az eplényi Kalandhegyen, ahol tradíció és a természet áll a középpontban, fogalmaztak a szervezők.

Kovács Erika

A felvonóból és a hegytetőről csodás panoráma nyílik a tájra

Fotó: Penovác Károly/Napló

A pünkösdi hagyományok közé tartozik, hogy ablakokba, házak kerítéseire zöld ágakat, bodzát, pünkösdirózsát tűznek. Ennek emlékére ingyenes virágültetésre hívják a látogatókat. Felidézik a falujárást, amikor a legények feldíszített lovakon, virággal tűzdelt kalapjukban járták a falut, hogy egy kosárba gyűjtsék az ételadományokat. E szép hagyományra emlékezve kicsik és nagyok képzett oktatókkal lovagolhatnak. A pünkösdi ételadomány apropóján pedig szalonnát, kolbászt, házi rozskenyeret, friss zöldségeket kínálnak.

A legkisebbeket vidám programokkal várják, lesz bohóc, lufihajtogatás, légvár, mászófal, trambulin. A hegytetőn egyedülálló panoráma tárul az ember elé, majd csodás túraútvonal vezet le a tavakig, ahol kijelölt tűzrakóhely, padok várják a megfáradt vándort.

A felvonóból és a hegytetőről csodás panoráma nyílik a tájra Fotó: Penovác Károly/Napló

A felvonón, zárt terekben, illemhelyen, kávézókban maszkot kell viselni, a teraszokon szabadon fogyasztható étel, ital. A hegyen kézfertőtlenítőket helyeztek ki, folyamatosan takarítják a felvonókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában