A nyárra készülnek Nemeshanyban

A 356 lelkes település már a nyári programokat tervezi. A község infrastruktúrája nagyon jó, talán ennek is köszönhető, hogy sok fiatal telepedik le a községben az utóbbi években.

Tóth B. Zsuzsa

A nemeshanyi vízimalom látogatott látványosság, a turizmus egyre erősödik a községben

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A vízimalomnál újabb panzió épült, keresettek a szálláshelyek a faluban, sok a turista. A község vezetése azon igyekszik, hogy a turistákat csábító és megtartó programokat rendezhessenek. Az ötvenes években épült, a kilencvenes években felújított kultúrház belső felújításra vár, a villamos hálózattal együtt. Pályázati támogatással hangtechnikát és projektorhoz vetítővásznat, valamint sörpadgarnitúrákat vásárolnának az épület udvarára, ahol rendezvényteret lehet kialakítani. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a rendezvénysátor már adott. Augusztus végére tervezik az idei falunapot.

A nemeshanyi vízimalom látogatott látványosság, a turizmus egyre erősödik a községben Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Nemeshanyért Egyesület a hagyományos csipkefesztivál rendezvénye szervezésére nyert támogatási összeget a Magyar falu program keretéből. A csipketábort szintén augusztusra tervezik. A korábbi években már a szomszédos országokból is érkeztek csipkeverők az eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában