A szelektív hulladékgyűjtésről láthattak mesejátékot a várpalotai diákok

A szelektív hulladékgyűjtést és az újra­hasznosítást dolgozza fel a Kukamese című előadás, melyet a Veszprémi Petőfi Színház Társulata mutatott be a napokban a Bartos-­iskola udvarán.

Szabó Péter Dániel

Szórakozva tanultak az előadáson az intézménybe járó gyermekek

Fotó: Szabó Péter Dániel

A tanintézmény és a társulat kapcsolata több évre nyúlik vissza: a gyerekek többször is ellátogattak már a színházba, most pedig a színművészek jöttek el a fiatalokhoz.

– Az ötödik osztályosokig bezárólag körülbelül 60 gyermekünk láthatta a produkciót. Kicsik és nagyobbak egyaránt nagy örömmel készültek erre a napra, várták az előadást, hiszen a járványhelyzet miatt már több alkalommal el kellett halasztanunk a „bemutatót” – mondta Devecseriné Hánis Ildikó, a Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszer­tani Intézmény intézményvezető-helyettese.

A sztori szerint Fém Feri, Papír Oszkár, Üvegénia, Barnaüveg Balambér, Polieszter és Komposztanyó a Hulladéksziget birodalmában élnek, ott játszódik a varázslatos történet. Hasznosnak lenni, „újrahasznosulni”, ezt várja ki-ki a maga különös vágyai­val. Azonban Veszélyes ­Valér szomszédos birodalmából megszökik Hipollónia és Elemér, hogy bosszút álljanak száműzetésükért. Izgalmas kalandok után végül Zöldhajú, a természet tündére rendet teremt, és mindenki azzá válik, amivé szeretett volna. Mese és tanulság, fontos fogalmak és gyakorlat elsajátítása a mese és a színház varázsa révén – ez a célja a darabnak.

Szórakozva tanultak az előadáson az intézménybe járó gyermekek Fotó: Szabó Péter Dániel

– A környezetvédelem nálunk is kiemelt terület, a gyermekeink sokat foglalkoznak a témával a tanórákon. Az intézmény kapujánál pedig öt szelektív hulladékgyűjtő edényünk is van – tette hozzá Devecseriné Hánis Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában