Biciklivel, gyalog, kutyával is bejárhatók az ország legszebb tájai

Érdekes változást hozott az egyik utazási iroda életébe a covid járvány. Mivel külföldre nem lehetett a tavalyi évben utazásokat szervezni, ezért a belföldi utakra koncentráltak és megpróbáltak új ötletekkel előállni a kínálatukban. Így születtek meg a kerékpáros, gyalogos, sőt kutyás utazások, némelyik megspékelve egy kis művészettel is.

Molnár Sándor

Nemcsak a gazdáik, de az ebek is részesei lehetnek a vizes programoknak

Fotó: pixabay.com

–Megpróbálkoztunk a kerékpáros és a gyalogosturizmussal. Ilyeneket már korábban is szerveztünk, de most elkezdtük ötvözni ezeket a túrákat egy kis művészettel – meséli Omász Katalin értékesítési igazgató, hozzátéve, hogy tavaly sikeresen lebonyolították az összes ilyen jellegű programjukat.

Idén szerveznek már egyhetes magyarországi kerékpáros túrákat is. Emellett keresik azokat az ügyfeleket, akik vállalják – kisebb részekre bontva – az Országos Kékkör teljesítését biciklivel.

Nemcsak a gazdáik, de az ebek is részesei lehetnek a vizes programoknak
Fotó: pixabay.com

Az iroda gondolt a kerékpározók kényelmére is. Veszprémben házhoz mennek az utasokért, és a bicikliket egy utánfutóval szállítják a busz után a túra kiindulási pontjára. A minimum hét, maximum húsz résztvevőt végig elkíséri a túrán az autóbusz, amely szállásról szállásra viszi a csomagokat. Egy-egy ilyen kirándulás során átlagosan napi 60-80 kilométert kell tekerniük a résztvevőknek, akik a túrán a helyi látnivalókkal is megismerkednek. Emellett baráti társaságoknak saját igény szerint is megszervezik a biciklis túrákat.

Tekerés, csobbanás, művészet elnevezésű kirándulásuk a Dunakanyarba viszi el az érdeklődőket, ahol Tóth Dávid kortárs szobrászművész alkotóműhelyébe is elkerekeznek, majd a Dunában fürödhetnek a résztvevők.

Az iroda talált olyan buszos partnert is, aki megengedi, hogy a kutyák is elkísérjék a gazdikat a kirándulásokra. Ezt a lehetőséget kihasználva szerveznek kutyás-strandolós és kutyás-művészlátogatós, Duná­ban csobbanós programot is. Kutyás terveik között szerepel még a Veresegyházi Medvefarm meglátogatása is, természetesen csak jól szocializált ebekkel. Emellett készülnek ötnapos gyalogtúrák szervezésére is az Országos Kéktúra- útvonalak mentén, szállással, buszos csomagszállítással is segítve a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában