Híres sportolók gyógyítója volt

Knoll Zsolt orvosszakmai szempontból ortopéd traumatológus, sportsebész, térdspecialista. Élete első jelentős részét az állami intézményi rendszerben, azon belül a Sportkórház híres sebészeti közegében élte le.

Szendi Péter

Knoll Zsolt azonnal beleszeretett Lovasba

Fotó: Szendi Péter

– 2009-ben az elsők között döntöttem el, hogy teljesen átállok a magánellátás térfelére. Szokatlan, hogy valaki elhagyja a biztos megélhetést garantáló állami rendszert, és a kockázatos magánellátásba invesztál – tekintett vissza Knoll Zsolt, akit lovasi nyaralójában kerestünk fel. Mint mondta, nagyon szereti a települést, ha teheti, minden szabadidejét itt tölti. A községet a nyugalom szigetének tartja, ahol mindig feltöltődik, szeret a szőlőben dolgozni, barkácsolni. Öt évvel ezelőtt találtak rá a feleségével erre az idillikus környezetre.

2009-ben nyitották meg első magánrendelőjüket, mely elkezdett terjeszkedni: 2016-ra már négy különböző helyszínen működik. Kezdetben a feleségével ketten irányították az intézményt, minden feladatot közösen végeztek. Aztán kialakult egyfajta belső munkamegosztás, amelynek köszönhetően Knoll Zsolt elsősorban az orvosszakmai kérdésekkel kezdett el foglalkozni, folyamatosan keresi a szakmai fejlődés lehetőségeit. Utóbbihoz kapcsolódóan több európai uniós orvosi, kutatás-fejlesztési projektet is levezényelt.

Knoll Zsolt lapunknak nyilatkozva elmesélte, amikor annak idején az Újpest labdarúgó-csapatánál volt csapatorvos, Véber György válogatott futballista hírhedt nyílt lábszártörését is ő operálta. A műtét jól sikerült, a labdarúgó sikeresen felépült a rendkívül súlyos sportsérülésből.

Knoll Zsolt azonnal beleszeretett Lovasba Fotó: Szendi Péter

– Sosem felejtem el, amikor Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívót műtöttem a sydneyi olimpia előtt három hónappal. Végül 2000-ben a dobogó legfelső fokára állhatott fel az ötkarikás játékokon, és amikor lejött a pástról, az első mondata az volt, hogy köszönetet mondjon nekem elcsukló hangon. Nem tagadom, én is elérzékenyültem, mert ez egy fantasztikus visszajelzés volt a munkámat illetően – fogalmazott Knoll Zsolt.

A sportsebész büszkén mutatta meg a 600 éves olajfáját, melyet Spanyolországból hozatott Lovasra; mint mondta, nagyon szeret kertészkedni és kerékpározni. Szívesen tekint vissza arra az időszakra, amikor az öttusaválogatottnak volt a sportorvosa. A mai napig jó kapcsolatot ápol Fábián Lászlóval, Martinek Jánossal és Mizsér Attilával, az eddigi utolsó öttusa-aranycsapat tagjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában