Kicsengető sportnapon várták a bándi gyerekeket

Vidám sportnapot szerveztek a vakáció örömére június 26-án, szombaton a bándi Essegvár alatti látogatóközpontban. Az immár harmadik alkalommal megrendezett Kicsengető sportnapon a szervezők 13 „állomáson” várták a gyerekeket. A vidám együttlét során új sportágakkal is megismerkedhettek a résztvevők, sőt megrendezték a Bándi Exatlont is.

Molnár Sándor

Fotó: Halmos Mária

Az egész napos, sportos rendezvénnyel a szervezők célja az volt, hogy az online tanulós, távolságtartós, minden személyes kontaktust nélkülöző időszak után végre igazi közösségi programmal ünnepelhessék meg a gyerekek a vakáció kezdetét – tudtuk meg Gráczki Mártától, a rendezvény ötletgazdájától.

A Kicsengető rendezvényen köszöntötték az elballagott 8. osztályosokat is Fotó: Halmos Mária

A hagyományokhoz hűen új sportágakkal is megismerkedhettek a bándi gyerekek az Extrém Hagyományőrzők segítségével. Volt íjászat, kispaplanernyőzés, mountainboard- és karikásostor-bemutató is. A kosárlabda, foci, jóga, asztalitenisz, tollaslabda, taekwondo, régi játékok, vidám versenyek és bemutatók mellett a HATESZ Egyesület rókavadászattal, akadályversennyel színesítette a programot, sőt a tanösvény állomásait kisvonattal is körbejárhatták.

A kötélhúzás már hagyományosan része a Kicsengető sportnapnak Fotó: Halmos Mária

Idén először megszervezték a Bándi Exatlont is, amelyen három csapat mérte össze ügyességét. A csapatok vetélkedése csúcstámadással indult, majd négy méter hosszú csőben kúsztak a versenyzők, akiknek célba dobniuk is kellett. A Bándi Exatlon célja az volt, hogy a feladatokat egymást támogatva, segítve teljesítse a két kilenc-, illetve a harmadik héttagú csapat, az időeredmény másodlagos volt, mert a csapatösszetartást helyezték előtérbe a játék kitalálói.

Kipróbálták a gyerekek a paplanernyőzést is a mozgalmas napon Fotó: Halmos Mária

A Bándért Közalapítvány és a Német Önkormányzat a Kicsengető sportnapon búcsúztata el falu nyolcadik osztályos, általános iskolájuktól már elballagott és sikeres középiskolai felvételt nyert diákjait. A délután végén kötélhúzással zárult a nap sportos része, majd a program este tábortűz melletti beszélgetéssel és szalonna-, illetve pillecukorsütéssel fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában