hiányoztak a közös élmények

2021.06.10. 07:00

Kirándulnak az iskolák: főként a szabadtéri programokat választják

A járvány miatt főként szabadtéri programok, városnézés, túrázás mellett döntenek az oktatási intézmények, a gyermekek pedig nagy örömmel vesznek részt ezeken az osztálykirándulásokon.

Polgár Bettina

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai állatkertben is jártak

Forrás: iskola

Szücs Gábor, a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola igazgatója a Naplónak nyilatkozva kifejtette, az a szokásos iskolai rend, hogy januárban már döntenek a tanév végi kirándulások úti céljáról és a szervezési feladatok nagy részét is elvégzik. Ezt azonban idén nehezítette a koronavírus-járvány, ezért most a túraszerű kirándulások mellett döntöttek.

A Gyurátz-iskola 3. osztályos diákjai Bakonybélbe kirándultak Fotó: iskola

– Ennek jegyében a szabadtéri programok domináltak. Sajnos a Határtalanul program kirándulásai elmaradtak, hiszen ezek többnapos külföldi utazások lettek volna – jegyezte meg Szücs Gábor. Kiemelte, az úti célok között szerepel a pápai Hagyományok Hegye, a bakonybéli Szent-kút, illetve erdei túrákat tesznek a közelben. Járnak a Cuha völgyében, Zánkán, felkeresik a Hegyestűt és a gyógynövényparkot. Bakönypölöskén a Mészi-portára látogatnak el, kirándulást tesznek Sopronban, a fertőrákosi kőfejtőnél, továbbá az úti célok között van még Visegrád, Etyek és Zsámbék.

– A gyerekeknek nagyszerű élményt nyújtanak a kirándulások, mert már nagyon hiányoztak a közös élmények – tette hozzá az igazgató.

Gombásiné Takács Gyöngyi, a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola igazgatója elmondta, a járványügyi helyzet miatt az idei tanév tanulmányi kirándulásait kicsit át kellett szervezniük.

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai állatkertben is jártak Fotó: iskola

– Eltértünk az intézményünk pedagógiai programjában meghatározott, évfolyamonként kijelölt úti céltól. Közelebbi helyszínekre ugyan, de minden tanulócsoport számára szervezünk kirándulást, hiszen ezek az alkalmak ismeretbővítésre, nevelésre és közösségformálásra egyaránt kitűnő lehetőségeket kínálnak. Veszprém, Bakonybél, Zirc, Győr, Pannonhalma, Sárvár, Sopron, Mosonmagyaróvár mellett a közeli Bakony, a Teveli-tó és Vaszar szerepel célállomásként. Természetesen a védelmi előírások szigorú betartásával kirándulhatnak a tanulóink, többnyire különjáratos autóbusszal, illetve vonattal utazva – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában