Vidám szalmafigurák fogadják a bicajosokat Paloznakon

Aki figyelmesen közlekedik autóval a 71-es úton vagy biciklivel a kerékpárúton, annak bizonyára feltűnt, hogy az öt évvel ezelőtt átadott paloznaki kerékpáros-pihenő mellett szalmabálába bújtatott bárányok vannak.

Szendi Péter

A Gacza testvérek rendszeresen játszanak a szalmabálákon

Fotó: Szendi Péter

Czeglédy Ákos polgármester elmondta, az országban egyre nagyobb divat, hogy bálából készítenek különféle figurákat. Volt olyan település, ahol piramisokat láthatott az ember. Paloznak is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, immáron ötödik alkalommal.

Steinbach Zsófia helyi lakos elkészítette a mókás birkafejeket, amelyeket ráragasztottak a bálákra. Sokaknak tetszik az alkotás, a turisták rendszeresen megállnak egy-egy szelfire vagy egy fotó elkészítésére a szalmabálából készített bárányok mellett.

A Gacza testvérek rendszeresen játszanak a szalmabálákon
Fotó: Szendi Péter

Ottjártunkkor a 13 éves Gacza Karolina, a két évvel fiatalabb húga, Georgina és hét­éves öccsük, Zsigmond mászta meg a nagy meleg ellenére a szalmabálákat. Mint mondták, amikor idejük engedi, lejönnek a kerékpáros-pihenőbe, és játszanak a bálákon, mely most már kuriózumnak számít Paloznakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában