Megdőlt a részvételi rekord a gannai főzőversenyen

Gyermek- és gasztroprogramokkal egybekötött, remek hangulatú falunapot szerveztek a településen.

Polgár Bettina

A gyerekek körében népszerű volt az arcfestés és a zenés programok

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Nagy Ottó, Ganna polgármestere a Naplónak nyilatkozva elmondta, a látogatottságra nem lehetett panasz, a falunap nagyon kedvelt esemény a településen, ahova nemcsak a helyiek és az elszármazottak, hanem a gannai kötődésűek is szívesen jönnek.

– Idén eldöntöttük, hogy azokat is meghívjuk a rendezvényre, akik akár csak rámosolyogtak egy gannaira, vagy segítettek valamiben a településen élőknek, és jól érzik magukat közöttünk – jegyezte meg a polgármester.

Mint mondta, a főzőverseny minden évben nagy sikert arat; a húst idén is felajánlás révén kapták. A jelentkezők száma soha nem látott magasságot ért el, 15 csapat nevezett, s a legkülönfélébb ételek készültek: a görög ízvilágú fogások mellett sokan főztek pörköltet, de volt slambuc is. Emellett sült palacsinta, lángos, illetve malac, és sok helyi lakos hozott süteményt.

A gyerekek körében népszerű volt az arcfestés és a zenés programok Fotó: Polgár Bettina/Napló

A szervezők a gyermekekre is gondoltak: a Szarvaskör Egyesület kézműves-foglalkozásokkal készült, emellett sorverseny, apródpróba és pónilovaglás színesítette a napot. Délután a zenés-táncos programoké volt a főszerep: fellépett a Két Ütem Zenei Egyesület, a Tarianer Spitzbuam, végül retró diszkó zárta a falunapot.

A polgármester rámutatott, nagy sikert aratott a habos fóliacsúszda, illetve a sodrófa- és gumicsizma-hajítás is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában