A munkahelyi stressz ellen: „dobolószakkör” kezdődött Veszprémben

Franczia Dániel neve talán már mindenkinek ismerősen cseng Veszprém megyében, közel-keleti és balkáni ütőhangszeres bemutatóin és hangszersimogatóin már rengetegszer találkozhattunk vele, ám legújabb projektjében mentálhigiénés tanulmányait is felhasználja.

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág/veol.hu

Legutóbbi After Work Drum Session, vagyis munka utáni ütőhangszeres rendezvényét a Papírkutyában tartotta meg, ahol több mint egy tucat egy gyűlt össze. A kultúrbisztró terét dobolókörré alakították, kiosztották a darbukákat (Észak-Afrikából származó népi hangszer, dob) és elkezdődött az örömzene szakkör, ahogyan a zenész nevezte.

- Negyvenöt perc már elég arra, hogy valaki feloldódjon. Ha a dobolásra figyel, akkor a napi gondok a háttérbe szorulnak. A közös élménydobolás során különböző feladatok vannak. Van, amikor azt az ütemet követik a résztvevők, amit én mutatok, és van, amikor a résztvevők válnak karmesterré. Nem létezik olyan ember, akinek ne lenne valamennyi érzéke a doboláshoz, tehát ettől nem érdemes félni – tette hozzá Franczia Dániel.

Fotó: Horváth Virág/veol.hu

A zenész pedagógus végzettsége segíti őt abban, hogy meglássa mindenkiben a csiszolatlan gyémántot. – Olyan nincs, hogy valakinek nincsen tehetsége. Nem beszélve arról, hogy mindenki fejleszthető. A mostani projektben viszont a legfőbb cél az örömzenélés, aminek a stresszmentesítés csak az egyik hozadéka. Az a lényeg, hogy aki megfáradt a munkában, térjen be hozzánk, vegyen el egy hangszert, és adja át magát a dobolás örömének, engedje el a feszültséget, és ne legyenek magával szemben elvárásai – emelte ki Franczia Dániel.

Aki az első alkalomról lemaradt, ne csüggedjen, a tervek szerint egy teljes sorozat készül a rendezvényből, legközelebb augusztus 23-án vehetünk részt az örömdoboláson a Papírkutyában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában